Monday, September 10, 2012

Jamuan raya Masa Katering...

09.09.2012
Ahad

Lepas amek akiss balik kelas tuisyen...kitorang terus ke Restoran Masa Katering..
Ada jamuan raya...tokey pun dh jemput soh pi...kita pun pi lah.
Ramai oranggg.....maklumlah pelanggan dorang pun mmg ramai sebenarnya. Tu lom lagi dicampurkan ngan bukan pelanggan tp pi hadir jamuan tu jgk, kan..ngee
Dh tercatit dlm banner tu...PARA PELANGGAN YG DIHORMATI DIJEMPUT HADIR..
Makan free....selalunya jarang orang lepaskan peluang, kan..hehe..
Kitorang pun bila dh sampai tu...amek gak ler nasi beriyani yg dimasak sendiri oleh tokey restoran ni. Sebenarnya dh makan nasik sejuk + sambal cheyy pagi2 td. Masih kenyang. Tp sebab nk merasa...kitorang pun gi laa amek nasi beriyani tu. Sedap...mmg sedap. Sape2 yg nak buat kenduri dan nak buat menu nasi beriyani kat area Taiping ni...leh ler oder kat dorang, hehe.
Byk menu tersedia. Leh gi cari kat khemah2 yg disediakan.
Sate paling awal abes. Satu jam aje dh abes...mm. Kitorang baru duduk nk makan nasik beriyani tu aje dengar DJ bagitau sate dh abes, hehe. **Sate tu pun tokey yg buat sendiri jgk. Semua menu dorang wat sendiri wlpn kalo hari2 biasa dorang takde pun bisnes sate2 ni, hehe..
Tgh menggoreng kue teow goreng...
Sedang menikmati nasik beriyani.. Dok kat dlm kedai laa. Kat luar dh penoh ngan orang!!!
Kalo tahun2 sebelum ni kitorang setakat datang jumpa Mel dan suaminya jer bila ada jamuan raya cenggini. Cuit2 sket aje jamah makanan tp kali ni kitorang amek jgk ler nasik ni nk rasa. Pastu, abg leh lak gi amek kue teow goreng sket...nk rasa jgk, hehe. Kongsi2 aje.
Sambil makan tu sambil sembang ngan Mel dan somi dia..Mahadir. Mel tu baru jer lepas operation (eh, operation ke...tebuk ye?? tebuk rasanya. Tebuk 4 lubang)...kerana batu karang ke..batu hempedu ntah..Sama laa kot?? hehe..
Aku & Mel..
Anak2 dh abes makan ABC...kitorang pun mintak diri nk balik dulu lah, hihi.
Tp tgk laa tu...dorang bkn makan kat sana aje...siap tapau bawak balik yg tak tahan tu, hahaha. Bkn budak2 aje...mak2 budak pun sama jgk buat perkara yg sama, alahaiii...
Abes citer...

Nota Alona:-
~Akiss sedih sebab hari ni adalah kelas tuisyennya kat yg terakhir dia sebelum menjelang peperiksaannya Selasa ni.

4 comments:

wantie said...

akak sambal cheyy tu sambal apa?

ramai benor orang yer kak. T pun tak habis habis dapat undangan rumah terbuka. nantilah bila aleesya besar sikit nak juga buat kat umah ni.

hubby pun dah gatal gtal nak ajak kengkawan dia datang umah.

Zura@Iwan said...

biasa la kak..mkn free...mmg ramai la yg dtg...hihi...

[-suziey-] said...

usih msti sedap2 ni dh tokey restoran buat open house..emm familiar tp kt mane ek masa katering ni..mcm perasan tp xingt tang mana..

akiss nk upsr ye selasa ni..good luck akis :)

atty's said...

ramainya..org dtg..ye lah makan free..sapa nak tolongkan..

semoga akiss berjaya menjawab semua soalan upsr dgn mudah ye..gudluck akiss..amin