Tuesday, October 9, 2012

Aktiviti di hari Ahad...

07 Oktober 2012
Setelah sebok melangsaikan tanggungjawab amek gambo pengantin Jumaat malam dan hari Sabtu....hari Ahad pulak sebok ngan perkara lain....termasuk menyiapkan sticker cd, cover kotak cd, gambar utk window pd cover album sticky, cari beg utk album sticky & 3 buah frame 8x12. Pengantin dh konfem nk amek album malam tu termasuk album custom 12x15 dan frame gambar 16x20....
Petang tu jgk laa sepasang lagi pengantin kol bgtau nk jumpa sebab nk pilih gambar2 dorang. Dorang yg rela nk pilih sendiri.....senang laa sket keje aku, hehe. 3 majlis lak tu, ngee...(nikah, majlis umah pempuan dan majlis umah lelaki). Kalo idak mmg naik juling berpinar2 jgk ler aku nk memilihnya nanti, hehe..
Singgah beli air kotak dan twisties kat kedai runcit Saburgani...
Petang tu kul 5 lebih...kitorang gi jengok along. Mmg mcm tu lah. Kalo along takleh outing...kitorang yg akan g jengok dia kat sana. Sebab dekat jer, kan. Alaa....tak lama pun selalunya...tak sampai sejam. Sembang2, makan2.....kitorang pun balik laa.

Ari tu kebetulan ramai pulak ibubapa datang melawat anak memasing. Maka, pondok2 wakaf penoh, kat tempat2 lepak lain pun penoh. Jd, kitorang buat aktiviti bebas ler ari tu, hehe.
Tu....notis pemberitahuan utk pulang bermalam pd raya haji nanti.
Tgk takwim 2012 dorang....padat ngan mcm2 perkara...
Pegang sijil yg baru jer beberapa jam along dpt kerana selesai mengikuti sesi latihan dan demonstrasi Spiritual NLP Skills For Young Entrepreneur...
Disebabkan along berpeluang mengikuti training ni....byk jgk ilmu yg along dpt. Seperti biasa, dia akan kongsi ngan kitorang melalui penceritaannya. Antaranya dlm kes gores & menang. Bagaimana kita orang awam ni senang2 aje dipengaruhi. Kitorang try jgk buat tp disebabkan dh tau kaedah tu dari along td...makanya sesi demonstrasi yg kitorang wat sendiri tu tak menjadi, hahahaha....
Lepak2 kat sini aje sambil makan oreo dan twisties, hehe..
Ari ni tak sempat aku nk goreng bihun ke mee ke....nk bawak sini. Sebab busy layan keje lain.

Nota ALONA:-
~Semalam aku bercerita panjang ngan ayah melalui panggilan telefon....

7 comments:

Rinna said...

Terubat rindu jumpa anak yer.. Na.. :)

atty's said...

beshnya along belajar dkt je ngn umah..kalo along takdpt nak balik, leh pergi melawat.

wantie said...

mesti kengkawan along jelez sebab asyik asyik mak dia yg datang melawat . mak dorang tak datang pun. ngee...

hai.. anak la katakan, kalau makan apa pun ingat kat dorang. buat apa pun lah mesti dok ingat ingat kan..

Nad @ MamaZN said...

Ayah akak citer ape?? Hhehee..sebuk je =p

Zura@Iwan said...

dulu nk jenguk along jauh sket..skrg dkt lg la bleh aje nk jenguk kan kak..hikss

Che Rosliza Che mat said...

seronok dapat jumpa anak2 ya...

ieda said...

alhamdulillahh
dah dekat , senang leh selalu jumpe kan akak ;)