Monday, October 1, 2012

Jogging & Pesta Buku Taiping

Ayah baru jer balik semula ke Bentong kul 10 pagi td. Kali ni ayah datang ngan siak nasir. Saja laa meneman berbual sepanjang perjalanan p-balik. Alhamdulillah, sebelum balik...aku sempat masak nasik....dan ayah pun sempat laa makan sebelum bergerak pulang.
***Ayah sampai kat umah aku kul 10 malam hari Sabtu setelah singgah kat CH jumpa adik aku yg terkebetulan berombongan cik kiah ngan kelab guru & staff sekolah dia.

Akiss tak sekolah hari ni. Sekolah dia cuti sebab semalam semuanya keletihan disebabkan ada hari usahawan. Mmg meriah...aku sendiri tak terjangka mcm tu punya meriah. Nanti aku buat entry khas pasal tu, hehe.

Ok...ni citer pasal hari Sabtu 29.09.2012...
Pagi tu...angah ngan akiss sekolah sebab kena ganti cuti nk raya tu. Lepas kitorang hantar dorang....kitorang gi jogging kat lake garden. Dari tiang roman taman tasik...melalui trek tengah2 lake dan keluar di satu trek menghala ke gelongsor batu dan meneruskan larian ke arah zoo. Alhamdulillah, dpt berlari tanpa henti2 kali ni...sampai laa stop kat ngan tasik berjambatan zig zag tu...
Air mengalir ni adalah air yg sengaja dibuat pengalirannya menghala ke tasik..
Bila dh berhenti...exercise sket2...kitorang pun singgah pasar jap. Tengahari tu...gi amek anak2 balik sekolah terlebih dulu dan kemudiannya gi Taiping Sentral sebab ada Pesta Buku telah berlangsung kat situ.
Di gerai AnaMuslim..
Ni tak tau ler gerai sape...hehe...tp kat sini laa paling lama sekali..
Ni kat gerai Creative Enterprise...masing2 khusyuk memilih buku2 kegemaran, huhu..
Ada kartunis jgk sekiranya berminat utk dikarikaturkan wajahnya..
Ada jgk gerai Kaki Novel, Jemari Seni......kat sini giler pilih novel aje laa, hehe..Tapi aku cuma beli satu jer.

Dari Taiping Sentral...kitorang singgah pulak makan mee rebus, mee goreng mamak dan laksa (pilihan masing2) kat gerai mamak belakang sekolah Pui Choi Kamunting tu..
Aku amek mee goreng....sebab kurang suka ngan mee rebus..
Tengok...nak suapkan bg rasa pun kena amek gambar, ish..ish..
Dh balik umah...masing2 membelek ngan buku2 pilihan yg telah dibeli kat pesta buku tadi...
Ujang dan Gila2 ni terbitan tahun lepas..
Biasalah...mesti dorang akan lets go yg tak abes tu, kan.. Komik Gila2 tu dijual murah RM1.50 senaskah. Abg nk baca kat dlm library kecik dia, hehe..

Antara yg dibeli..
Buku pilihan angah...
Buku ilmiah pilihan abang...yg ni takde ler baca kat library kecik tu, hehe..
Balik umah tu semua dok diam belek2 buku masing2. Petang tu baru aku gi dapur masak nasik dan lain2, hehe..

Tu aje lah citer utk setakat ni. Nak keluar gi TESCO jap. Nak beli beras, makanan kucing, softner....dan lain2, hehe. Pi berdua ngan akiss aje...

5 comments:

wantie said...

T memang suka dengan pesta buku ni. tapi bila rega mahal sangat. T akan pi perpustakaan negeri pinjam. hehehe... jimat bangat

ttg softner tu. T dah jatuh chenta dengan Downy. tiap tiap bulan beli yang 1600 liter punya. argh.. kopak.

nanti nak try confort plak. mana tau kalau terjatuh cinta, save budget. hehehe

Rinna said...

Hmm..penuh nak aktiviti yer..

Mmg ralit kalau jumpa buku2..nie.. sampai tak sedar waktu berlalu.. Byk betul buku yng dibeli yer.. Bagus laa gitu.. :)

Kesuma Angsana said...

kalau2 bawak anak2 KA habis selori dibelinyer buku2 tu !

Gieyana said...

bestnyer g pesta buku nie..salah satu tpt yg sy meroyan gak..kalau g kedai buku pon dh cukup best bangat..treatment! Ekekeke..:-)

pics nk suap tue mmg menarik..abg fadzil nk simpan utk kenangan tue..:-)

Zura@Iwan said...

bestnya pesta buku...lama x terjah kak...dl rajin la pegi library...hehe..