Saturday, October 13, 2012

Sticky candy...

Argh...ni semua gara2 Yui ler....anak sedara aku yg dok sebelah umah ni. Dia dok citer lecturer dia bg sticky candy ni sebagai hadiah utk grup dorang kerana paling berjaya dlm pengisian subjek yg diajar. Kalo idak, aku pun tak tau. Aku ingatkan...sticky candy ni mcm lolilop tu aje, hehe..

Mende ni adalah keluaran Sticky traditional hand made yummy yg outlet cuma ada kat 1 Utama dan Pavilion aje. Jadinya, kalo tingin nk rasa...kena mintak tlg sesape yg dok KL ler tolong belikan. Yui kata, harganya mahal ler jgk, hehe. Tak tau ler pulak mahalnya tu mcm mana..kan..
Blueberry
Mango
Pink grapefruit...
Regular mix
Rock mix
Stoberi...
sticky pillows - lavender
Peaches & cream
Byk lagi perisa candy ni dijual kat situ....sape yg penah makan leh ler bgtau aku kat ruang komen tu. Anak sedara aku tu kata sedap. Dia ingat nk simpan sket bg kat kitorang tp segan lak kat kengkawan dia dlm grup yg sama (wlpn dia adalah ketua grup, hahaha)....nanti apa lak kawan2 dia tu ckp sebab simpan nk bawak balik tepen, ngee..

Aku dh tgk ler cara dorang buat mende ni kat youtube.
Boleh didapati kat 2 outlet ni...

1 Utama
LG 213 Lower Ground Floor
1 Utama Shopping Centre
1 Lebuh Bandar Utama
Bandar Utama

Pavilion
Lot 1.09.00 Pavilion

Nota ALONA:-
~Abg dh sound kat aku...."ish, ina nk beli mende manis2 tu?..."
~sebenarnya, aku nk rasa aje. Takde ler nk jadikan makanan feveret pulak tambah2 mende ni ada kat KL aje, mahal pulak katanya tu, mm...

4 comments:

Gieyana said...

Kalau org ckp sedap cfm keinginan nk cuba tu ada kan..tetiba teringin gk..buat besday party pon nice nie...:-)

Kesuma Angsana said...

tq share.. cam best je ni

wantie said...

Bila sesuatu benda tu limited edistion mesti orang nak sangat. mahal pun tak pe.

T pun suka makan benda benda mcm ni. takut gak kena kencing manis. tapi mulut ni memang la. masa makan bukan nak ingat.

Anonymous said...

saya penah makan sticky ni. bekas dier pon cantik sgt3. rase dier pom mmg sedap. comel pulak tue. kwn sy kasi sticky mse bfday sy. at first sy tgok. ape bnde nih? tak sangke pulak yg comel2 tue gula2. tp yg sye curious sgt ialah harge dier. berape ekk hrge dier?