Sunday, October 7, 2012

Jawapannya Beijing....

Hari tu....dlm entry INI aku ada tunjuk senarai pakej cuti2 oleh satu agensi pelancongan kan, hehe.. Dan secara suka2 aku ada kata sape teka betoi impian aku nk gi destinasi cuti2 yg mana dlm senarai tu...aku nk bagi hadiah kan??
Tp tu laa...bila tgk aku mcm main2...takde ler yg nak meneka sgt, hehe. Sebab aku tak wat GA, tak wat contest pun. Tp pd yg cuba meneka tu....maaf ler...jawapan yg diberikan takde yg betoi pun. Kalo idak aku mmg nk bagi hadiah jgk. Hadiah suka2 aje. Suami aku pun tau niat isteri dia ni..hehe..

Aku mmg tingin nk gi Beijing di musim salji. Nak main salji...nk usik2 salji, nk kepal2 salji....baling kat suami aku, kat anak2 aku....hahaha...berangan dulu, ye...
Abg kata...kalo nk main salji betul2 salji ngan bajet yg paling rendah kat Beijing lah... Kalo nk gi Seoul, London dan tempat2 lain....memerlukan perbelanjaannya yg besar jgk lah, kan...
Antara pakej murah utk ke Beijing musim salji ujung tahun 2012 ni....6 hari 5 malam.
Yg ni mahal sket mgkn sebab flight ngan MAS dan baggage leh sampai 20kg..
Mgkn kalo gi musim salji ni pergerakan terbatas sket ler kot, ek. Ntah laa...aku pun tak tau apa2 sbb aku bkn ada cari betul2 info detail sgt pun. Yelah, bkn ada bajet nk pegi lagi. Yg aku tau...gi musim salji sebab nk main salji, hehe. Shopping?? perkara ke-3 kot, hehe (murah2 ke barang2 jualan kat sana??)... Sebab perkara ke-2 gi Beijing....aku nk tgk Tembok Besar China tu depan mata, hahaha..

Antara yg leh tgk di Beijing ketika musim salji...
Bird Nest stadium....
Forbidden City
Great Wall...
Summer Palace
Kalo gi Beijing bkn musim salji....pun best jgk, kan...
Menghijauuu....clear jer mata nengok...
Musim luruh....
Ni pun kat Summer Palace, kot.....ek?? hehe..
Bird Nest waktu malam...
Waktu siang.....
Bestnyer kalo impian cuti2 Beijing ni jadi kenyataan, kan...

**Leh try tgk page ni Kembara Sufi Travel & Tours...dorang ada menawarkan pakej murah (muslims) ke beberapa destinasi percutian sampai awal Januari 2013 nanti....

Kalo idak...aku nk bagi tudung ni laa kat sesape yg menang...hehe...sorang aje lah, ye...hihi..
Kekonon kalo ada yg teka betoi ari tu...aku nk bagi tudung ni lah. Aku rasa paling tidak pun ada sorang yg akan dpt teka ngan betoi ari tu sebab dlm list pakej tu kan 26 destinasi percutian yg best2??
Maklum ler....blog aku ni bkn ramai pun yg masuk ikuti setiap entry baru. Tp takde pulak yg dpt teka ngan betoi pun....hehe..

Nota ALONA:-
~**Ini cuma satu cerita tentang sebuah impian percutian aje.....Buat masa ni nk masuk main salji tipu2 kat Genting ataupun kat I-City pun tak termampu lagi, huhu. 
~Masih sedar diri ngan kemampuan...tp tidak salah jika membina impian. 
~InsyaAllah, di suatu hari.....jika ada rezeki kitorang....siapa tau???

3 comments:

Gieyana said...

oh akak nk g sini rupanyer..keciwa tekaan x betui..ekekeke..:-)

nk kena kumpul duit gak la nk p sini..tp sy rs musim lurih cantik..:-)

wantie said...

owh kak.. memang best pun kat beijing ni. T ada banyak benda lagi nak kena setel.

so azam nak ke sini belum terfikir lagi ar..


mana tau lepas setle semua burden leh la jejak ke sana.

Kesuma Angsana said...

mmg best kan kat sana!