Tuesday, October 23, 2012

Obses:- Autoshow di Mc Donalds Taman Tasik Taiping

Kat majlis pembukaan rasmi Mc Donalds Taman Tasik Taiping tu...ada jgk pameran kereta2 yg telah dimekapkan ngan menggunakan perbelanjaan yg bukannya seratus dua, ye...huhu.
Mmg tabik spring toing..toing ler kat pemilik2 kete yg ada hobi cenggini dan sanggup berhabis asalkan hati puas, huh!!
Kalo tgk hobi ni...tingat aku kat sorang member blogger Dia-Honey ni...hobinya cenggini jgk ler, kan?? hehe..
Ni bkn owner dia ye, hehe...sekadar nompang aje, ngee..
Tgk ler hadiah yg penah dimenanginya...ada yg tinggi dari ketinggian aku lagi ni, ish..ish..caiyok!!
Ada gak keratan akhbar yg menyiarkan artikel mengenai owner, hobi dan kereta milik beliau ni.
Haa...ni kete antik pulak...volkswagen yg dulu masa kecik2 aku panggil kete katak. Tp ada yg panggil kete Beetle sbb mcm kumbang jgk, kan...hehe..
Fuh...kilat tu!!!
Tgk dalam dia....siap ada shisa set tu....
Tempat duduk depan...phewww....
Montot dia.....enjin dok kat belakang...
Aku tau enjin kete ni dok kat belakang pun masa tgk filem Jejaka Perasaan lakonan Saleh Yaakob, ND Lala, Tantiana, Liza Abdullah dan AR Badul masa kecik2 dulu, hahaha..
Enjin nya pun dijaga ngan baik....kilat tuu!!!
Ok....jom tgk kete lain lak...

Ni...alza yg dh dimekap.
Owner suka tema kaler putih & merah....kaler bendera jepun...
Enjin dia...
Ada LCD...ada PS2...
Ni dia set LCD dan PS2....orang depan mandu betul..orang belakang leh mandu main2. Mandu main2 ni terbabas byk kali pun tak mengapa, ye. Tp yg mandu kat depan tu kena ler jd pemandu berhemah..hehe..



Speaker alza tu....khas dok kat extra seat kat belakang tu. Kalo alza kitorang takleh ler nk wat gini....kalo leh nk tambah2 seat lagi, ngee...
Ni ler rupa alza tu sebijik.....
Ok...tgk kete lain pulak. Owner kete ni obses ngan Hello Kitty. Segalanya Hello Kitty.
Penoh ngan Hello Kitty walaupun sekecik2 sticker..
Tgk tu.....Hello Kitty di mana2...
Tumpang bergambar sat na......
Owh...kena tukar exzos besiiii...hehe.. Hello Kitty makan asap....uhuk2...
Vote....
Lambang pun dh jadi Hello Kitty....tp nampak dh retak sket, hehe..
Hello Kitty best...
Dlm byk2 kete....aku rasa owner Hello Kitty ni ler yg paling obses. Segalanya kalo boleh dia nk taruk Hello Kitty. Mgkn kalo memandu pun...leh ler pakai kostum Hello Kitty, yer...hehe. Jangan marahhh...

Tgk kete lain pulak....
Autoshow...owner masih busy menghias pameran kete dorang. Nak taruk patung spiderman laa, nk susun hadiah yg penah dimenangi kat depan kereta masing2 laa..
Ni aku tak tau apa tema spray painting kat kete ni...psl aku tak pi belek dekat2 pun, hehe..
Mcm kete mainan hot wheel aje..hehe..
Kete bawah ni lak obses ngan spiderman...
Byk hadiah yg dia dh menang..tak sempat nk amek gambo hadiah dia yg bersusun2 tu..
Hmm...apa pulak yg menarik kat kete ijau ni??
Abg beriya tgk tang enjin tu...kilat abes..
Ada LCD kat belakang..leh tgk wayang kat lake garden bila owner bukak bonet, hehe..
Dia kata..dia laa owner kete ni. Aku harap betoi ler. Kang salah orang kang...marah lak owner yg betoi2, hehe..
Kete yg kat gambar di bawah ni aku tak tgk sangat...sebab dh berpeloh2 dh dok tengah panas. Dah ler baru balik jogging, kan..hehe..
Maaf ler owner...tak sempat nk belek2 kete ni..
Abg ngan kete drift kot....
Ni lagi satu kete drift....
Hmm...sekali-sekala layan autoshow mcm ni...syok jgk ye. Aku kata ler kat abg...aku nk mekap jgk ler sang kancil tu. Tema dia....buah-buahan tempatannnn....kahhh!!!! Tak pasal2 orang ingat kete kancil aku tu kete rasmi FAMA lak, ngee...

Nota ALONA:-
~Obses ngan sesuatu ni perlukan modal yg agak besar jgk...

6 comments:

Kesuma Angsana said...

wah2 terbaik semua kereta2 tu!

Gieyana said...

Lawa...ritu kt pdg kota pon ada...tp x snap pics pon..malas..ekekeke..:-)

wantie said...

tu dia hadiah dia.. tinggi nya.

Kalau dah leh dapat hadiah cam ni. make up pun tak pa. sebab dihargai.


ups.. keta spider man tu tak panjat dinding ke?

Rinna said...

Memang canggih laa.. Berhabis betul dia org nie dok make-up kereta jadi gitu..kan..

Nad @ MamaZN said...

Kt pdg esplanade ke kak?
Btul..mmg kene byk modal
Tp kalu dh minat....hmmm

Anonymous said...

salam.tq kak sbb letak pic kitty sy dlm blok kak...klu kak ada fb blh add sy http://www.facebook.com/mohdamir.b.hamzah