Monday, October 8, 2012

MMS Idah cuti di Korea...

Aku ada menerima beberapa mms dari Idah, sahabat baik aku yg dok kat Selayang Baru tu. Dia nk bg aku tgk gambar2 dia cuti kat Korea baru2 ni. Gambar amek guna hp jer, kata Idah. Dia gi ngan anak pempuan dia, Ain. Suami dia tak ikut. Jaga Adam. Idah kata....Sham selalu out station kat luar negara. Jd, Sham bagi peluang kat dia pulak gi jenjalan tgk tempat orang. Anak sulung dia, Adam tu tak leh travel jaoh2.....

Jd, aku nk simpan sini lah gambar2 yg dikirim oleh Idah melalui mms ni. Kebetulan...aku pun baru jer citer pasal pakej2 cuti ke luar negara ni, kan..hehe..
Idah ni takde facebook. Tu yg dia mms aje gambar2 ni kat aku. Takut sgt dia nk bukak akaun fb. Aku ckp ler...bukak ler satu akaun. Share ngan suami dia pun takpe, kan...
Pulau Nami...antara tempat penggambaran Winter Sonata yg menaikkan nama Korea sebagai tempat pelancongan...
Katanya....di Lotte World Seoul
Katanya....di Everland Park...
Katanya di tempat penggambaran Winter Sonata di Chuncheon..
Katanya di Namsan Tower....tempat yg byk mangga2 kunci cinta tu...
Katanya...daun dh mula menguning tanda sini nk masuk musim luruh dh...
Idah kata...November 2013 nanti dia nk gi OSAKA, Jepun pulak. Nak gi musim sakura. Bln 11, musim sakura ke?? mm...ye kot...sebelum nk mula musim salji, hehe...

Nota ALONA:-
~Dh selamat isi borang permohanan utk angah. Nampak angah sgt bersemangat..
~Selamat berjuang abes-abesan, Angah!!!! Buat sehabis baik!!!!
~Ibu & abah doakan semoga apa yg angah impikan tercapai...amin....
~Dh tukar minyak enjin kancil 7/10/2012

7 comments:

Kamsiah Yusoff said...

saya pulak jenis takleh berenggang dh hubby hehe....apalagi ketempat org mcm tu...

Gieyana said...

bestnyer..i wish leh smpai sini suatu hr nnt...mahal siut gak ni costnyer...:-)

atty's said...

kwn aty ada yg akan ke korea jan 2013,ada ajak aty gak,tp pk 10x ,gak..nanti2lah,tunggu btl2 duit berlebih2

Zura@Iwan said...

tingin gk nk smpi sini....korea!

kak nk pegi cuti2 oversea ke?

Kesuma Angsana said...

bestnyer dia

Che Rosliza Che mat said...

seronoknya kawan tue...dapat pergi korea...bila cr nak merasa pulak kikiki

[-suziey-] said...

best..menarik tertarik..waaa akk nk h beijing ye..hehe..