Wednesday, April 17, 2013

Lock pintu kancil rosak...

17.04.2013
RABU

Lock pintu kancil ni dh rosak pulak. Centre lock pulak tu. Bila tekan alarm...dia tak turun. Kalo lock manual pun dia tak nak ajak2 lock 3 lagi pintu tu turun sama...huhu. Kalo nk kunci kereta dari luar....kena lock dia manual. 3 pintu lagi guna alarm.

Dh jadi 3-4 hari dh. Tertangguh2 nk gi kedai utk repair.
Tadi baru berkesempatan.
Budak tu ckp gun lock (hehe..lebih kurang mcm tu laa kot) tu dh rosak.
Kena ganti baru...RM45.
Mujur ler ada duit jumlah mcm tu dlm beg, huhu. Kalo idak...kena melintas jalan kaki ler gi Caltex. Kat situ ada mesin ATM Maybank, hehe.
Budak ni tengah ralit wat keje..
Hmm...seperti yg aku penah bagitau dulu ler. Semakin nk abes bayar utang....semakin byk ler dia nk keluar bunyi sana sini, huhu..

Dari situ...terus gi Klinik MG Lim. Nak amek resit ubat along Isnin ari tu. Masa tu tak leh nk amek lagi sbb doktor tak dtg lagi utk taruk harga ubat dan tandatangan borang perubatan klinik panel tu.

Selesai.............terus gi TESCO. Nak beli pasir tandas si meow 2 ekor tu. Ari tu dh pi....tp pasir cap TESCO value ni dh abes lah pulakkkkk, hmm.
Dengan berat 3.1kg berharga RM5 lebih...bg aku ni ni adalah ekonomi..hehe..
Pasir tandas utk kucing cap TESCO ni mmg laris di pasaran. Mgkn sbb murah dan ada kualiti, kot..hehe.
Tadi...aku beli sampai 2 kampit....hah, amek kau!!!
Bukan apa...bila pasir ni dh nak abes...risau betul bila gi TESCO stok pasir ni dh abes. Nanti tak tau ler meow tu nk membuang kat ner. Kang dibuang kat umah jiran2 kang...marah pulak dorang kan.

Dh beli...terus balik umah, hehe. Takde nk meronda2 window shopping pun.
Rasa dh lama sangat keluar. Mana taknya...menunggu budak buat keje membaiki kerosakan pengunci pintu kereta tadi jer pun dh lebih setengah jam, mmmmmmmmm..

Nota ALONA:-
~Keje umah, keje sampingan, keje tambahan.....bila bergabung, ADEII!!

5 comments:

Nad MamaZN said...

Bz like a bee
Rase mcm tak byk keje tp adaaaa jek halnya
Hihi

Zura@Iwan said...

keta proton sy problem tang window...huhu. tp now ok dh..

Kesuma Angsana said...

byk cerita ari ni yer... done clik2 nuffng dah !

Che Rosliza Che Mat said...

ada jual kat tesco erk...baru tahu...

M.hasrul Azree said...

Keta saya pun mcm ty jgk... Kt tpat pemandu xbleh lock....