Wednesday, April 3, 2013

Ke Pangkor - Check in...

29.03.2013
Sabtu

Check in.......di Pangkor Bay View berlokasi di Teluk Nipah.
Sbb aku pilih sini?? ada swimming pool utk anak belajar berenang lagi dan lagi..
Dah lama tak dok tempat penginapan yg ada kolam renang. Kat sini homestay tak berapa nk ada. Kalo ada pun tak berapa best..hihi.
Aku pilih Pangkor Bay View ni pun...aku tanya anak2 dulu. Aku panggil dorang tgk tempat ni kat website. Dorang mmg seronok ler dgr ada kolam renang. Air laut tu leh gak nk mandi-manda tp kolam renang pun best jgk. Jadi...mesti mandi kat air laut...mesti mandi jgk kat kolam renang, kan? dh nama bercuti...tambah2 pulak kat pangkor bkn mcm langkawi. Kat sini mmg utk berehatttt aje. Takde adegan shopping terlampau mcm kat langkawi, ye...hihi.
Bayar baki setelah ditolak deposit...
Dapat kunci bilik....jom kita berehat...berehat....berehat!!!
Opps...lupa amek beg. Kitorang guna beg besar tu utk 5 orang punya pakaian. Ayah punya satu beg. Kat dalam green bag pulak ada stok biskut yg dibawa dari umah..
Amek famili room...RM180...ada 2 katil king....3 sini...3 sana..
Kenapa aku amek satu bilik aje??
Sebab...masa aku kol ayah utk ajak gi sama2 ke pangkor seminggu sebelum nk gi (23hb)....ayah tak konfem lagi. Ayah kata ada hal itu ini....
Bila ayah tak konfem....aku tetap kena booking bilik jgk. Risau tak dapat bilik. Jangan main2 ye...aku dh penah 2x terjah gi Pangkor utk bermalam siap bawak beg pakaian bagai tp bilik semua penoh!!!!!!!

Disebabkan penah kena pengalaman cenggitu....maka kali ni kena booking jgk. Nanti sian kat anak2 aku kalo tetiba gi sana tak dapat bilik dan kalo dpt pun bilik tak best. Dh ler sekali sekala aje bercuti. Kena tunggu cuti sekolah baru leh nk pi.

Jadi, jalan paling selamat....booking bilik utk famili ni. Ada 2 katil king yg besar. Mmg muat laa satu katil tu bertiga. Kitorang pulak jenis tak kisah bila satu bilik beramai2 cenggini. Bkn tak biasa, kan ayah?? Dulu kat The Legend Cherating pun mcm ni, hehe...Masa tu ada arwah mak ngan fadel lagi!!!

Penghuni menginap kat situ sgt la ramai. Kat chalet lain pun ramaiii jer orang, ish..ish. Mujur ler booking awal, wehhh....

Nak keluar laa ni. Tgk, aku dh siap tunggu semua. Ayah masih dok atas katil, ish..ish...
Dah rehat2 luruskan tulang...kitorang pun keluar petang tu gi minum2 petang kat gerai berdekatan ngan pantai...Dan kengkonon nak mandi laut sekali tapi...........................

Nota ALONA:-
~Bersambung...

7 comments:

Nad MamaZN said...

Puas hati x kak? Bilik ok?

Zura@Iwan said...

bestnya cuti2 duk hotel...mn taw satu ari ni gi sni..bleh try duk sini..

mama ila said...

seronoknya holiday kat pulau..ila dah lama x holiday kat pulau..

Kesuma Angsana said...

seronok yer cuti2 mesia ni

Kesuma Angsana said...

seronok yer cuti2 mesia ni

ibuayu said...

Last year gi pangkor tapi x tido..bw rombgn bdk sek...macam best tgk hotel ni

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

mcm akak la dulu pegi melaka tak book hotel... alih2 cari bilik penginapan sampai ke mlm.. anak2 muncong jer.. hehe..