Wednesday, April 17, 2013

Cerita awal pagi...

Petang semalam tak hujan.
Malam...mmg panas jgk ler.
Tetiba kul 2 pagi mcm tu...dengar bunyi ujan turun. Wahh, rasa seronok ler. Sedap ler nk tido, kan..hehe..
Tapi tu laa...ujan makin lebat, berserta angin kuat...dgr ler mende2 kat luar jatuh ke tanah ditiup angin, huhu.
Lepas tu siap kilat lagi...
Power supply elektrik kat umah aku ni mmg sensitif sgt walaupun cuma kilat kecil. Cepat jer dia off. Bila off, blackout ler keadaan kat umah ni. Kipas stop, "ubat nyamuk" letrik stop...lampu tido pun padam...kan..
Pertama kali jadi tu...bangun ler gi tolak balik suis power supply tu ke atas.
Tp bila elok nk sambung tido...jadi lagi...dh jadi malas dh. Biar jer laa dulu. Kilat pun tak abes lagi berbunyi ngan ujan lebat beserta angin kuat.
Dah reda sikit baru bangun utk betulkan kembali suis power supply elektrik yg terletak kat dinding ruang tamu depan tu.
Pokok betik kak nor pun tumbang ni. Kalo tak disebabkan dahan daun betik ni tersekat kat pagar...dh jatuh ke bumi dh batang pokok betik ni....huhu..
Aduhaii...mata rasa kelat2 lagi ni...mcm tak cukup tido. 
Kalo terjaga tengah2 malam 2-3x cenggini laa. Nak tido balik tu punya laa susah...terkelip2...baru leh tido.

Mujur pagi leh bangun seperti biasa, hehe..

Nota ALONA:-
~Sampai skang masih mendung.

6 comments:

mama leen said...

sayangnya buah betik tu... cepat2 amik la peram.. hihi

Nad MamaZN said...

Sini paneih kak....
Tak hujan pun lg ni.. Dh 2 ari kot tak ujan
Berbahang jek rase

::NureeN:: said...

semlm png hujan lebat sgt2..
takot plak...
byk buah betik kat pokok tue.. angin kuat sgt la tue

ibuayu said...

melaka sabtu hr tu pun ribut

Kesuma Angsana said...

mmg lebat sungguh lah hujan tu !

Che Rosliza Che Mat said...

terbalik pokok betik...angin kuat betul tue..kat sana..kat sini tak hujan pulak...