Monday, April 22, 2013

Minum susu..

Bkn masa bayi dan kanak2 aje perlu minum susu.
Dh tua2 pun kena minum susu jgk, hehe..
Minum susu...jom minum susu...huhu.
Abg mmg dh biasa sgt ler minum susu.
Tapi aku ni, kan................hihi..................mmg susah sket nk minum susu. Kalo air teh atau apa sj yg bersusu aku mmg kurang sangat nk minum. Tambah2 kalo campur susu pekat tu. Leh pening kepala kalo aku minum. Kalo teh o, kopi o....okey jer..............kalo air mineral, air filter...lagi ok, huhu. Mujur ler anak2 aku ni ikut perangai abah dorang...suka minum susu...tetapi suka jgk minum air mineral atau air filter kat umah ni.

Tp skang ni rasanya aku ni mcm dh perlu jer minum susu, hehe..(Bkn MCM perlu...MMG PERLU!!), ngee.
Tu sbb aku beli susu anlene dlm kotak comel ni. Sbb, yg dlm kotak ni susunya sedappppppppp...huhu....

Nota ALONA:-
~Susu...susu...
~Ada lagu pasal SUSU tau. Lagu klasik...try ler google SUSU MAMBO - Zainal Alam. Mesti jumpa punya, hehe.. Lirik dia mmg pasal air susu laa, hehe..
~Ni link lagu susu mambo ni (KLIK)....lalalala....

12 comments:

Nad MamaZN said...

saya rase pun mcm kena minum susu dah ni
tambah kalsium
tangan dah tak larat nak dukung nayli yg makin hantap
hihihihi....
tp susahnya! teh ais, kopi ais, nescafe ais, senang jek pulak walaupun bersusu...huhu ;)

ibuayu said...

Susu pekat akak munum tapi susu tepung idaklah....tapi anelen ni mmg stok ada itupun perasa coklat

ANNA MARIANA said...

susu ni memang sedap sis.. anna pon suka sangat minum...

❤Kamsiah❤ said...

sama la kita,susah nak minum susu...sat lagi rasa nak termuntah hehe..tp Anlene dalam kotak tu sedap,lain sikit rasanya dari yg kena bancuh tu

Delimasari said...

saya pun minum - perasa coklat best

wantie said...

kak.. T kan kalau minum susu Anlene ni memang tak bolehnak telan. teruk betul kan...

alternatifnya T sekarang minum susu omega 3. susu skim . sebagai pengganti susu Anlene. tak pe la kan asalkan susu. hehehehe...


T memang respect la kpd mereka yg boleh minum Anlene ni.

atty's said...

itulah..dh kena minum susu gak..ni.

Kesuma Angsana said...

mmg betul dah, makin meningkat usia lagi pelru minum susu2 ni

Rinna said...

Susu kotak anlene nie mmg sedaap..saya pun suka.. :)

TiranaAduka said...

perlu ambik ni.untk jangkamasa panjang

Zura@Iwan said...

sy suka minum susu...hehe

kdg2 susu fernleaf or nespray pun sy hentam minum...

el said...

mmg pun kena mnm susu dr skun
takut dah tua2 sakit tulang nak wat keje skit dah sakit2..tp ckp je el ni..diri sndiri pun maleh nak mnm.hahahah tp lau p g kt tesco beli brg dapur..rembat susu HL sedappp coklat tu..jd lah susu gak kan kak lona