Monday, April 8, 2013

Menghadiri kenduri...

**Berehat dari citer pangkoq. Alahh...tinggal citer nk balik jer....hihi...

06.04.2013
SABTU

Tengahari...
Bersama mak, abah, kak nor dan suaminya Yeop...gi menghadiri kenduri kawen anak Wahab dan Nisah. Anaknya lelaki. Kiranya menyambut menantu ler ni.

Aku ni ler pertama kali gi umah nisah...sbb nya selalu jumpa dia kat butik dia aje, hehe..
Umah ni umah teres tp kat corner lot.....Dh diubah suai. Nampak besar dan menarik Sangat menarik ngan susunan barang2 perabot dia...uii...umah tokey laa katakan.
Pengantin tak sampai lagi..tp aku ngan kak nor dah bergambar kat sini. Tp takde ler naik pelamin pun. Dok tang tangga aje, no.....
Mentang2 ler tokey butik pengantin kan...pelamin yg dihiasi cermin, gitu...
Alona dan pelamin cermin..
Makan....disediakan oleh Mawi Katering (bkn mawi penyanyi tu).
Sedap2 jgk ler. Bila makan kenduri sedap2 ni mula ler teringatkan anak, hehe..
Tp byk jgk sponsor makanan tambahan. Cendol, rojak buah, laksa dan aiskrim.
Kat meja2 jgk ada disediakan kerepek2 dlm bekas.
mak dan abah...
kak nor dan yeop...
Dh makan...tunggu pengantin. Nak tengok pengantin.
Sambil2 tu berdiri kat nisah nak bergambar ngan dia.
Tp tu laa kan...dia kan tuan umah...sebok ler nk menyambut kedatangan tetamu.
Tp kitorang paham. Kitorang tunggu..
Gelagat nisah nk bagi gift kat tetamu dia, hehe. Gift dia sebekas comel kuih bangkit.
Baru dpt bergambar bersama tuan umah....
Ni tempat pengantin nak bersantap...
Abah dan mak....
Kak nor dan yeop. Kat belakang tu abg tengah bersembang ngan pozi, iaitu OP hari tu yg jugak kawan kitorang.
Ni ler gerangannya pozi...dia ni mmg full time OP, ada kedai gambar dan skang dh ada restoran tomyam kat kedai ECO RM2 tu...
Lama tunggu pengantin. Dorang kata sat gi nak sampai.......sat gi nak sampai.....sat gi nak sampai. Tp tak sampai2 pun. Sampaikan dh nk masuk waktu zuhur. Kitorang balik laa. Tak sempat pun nk tengok pengantin.
Sebenarnya mak laa yg nk tengok pengantin...tp bila dh lambat sgt tunggu mak sendiri yg ajak balik. Aku kata...mak nk tengok pengantin..meh tengok kat banner ni. Ada gambar pengantin, hehe.. Mak pun pi laa tgk. Jadi laa...........mak kata.

Nota ALONA:-
~Aku dh biasa ngan kelewatan pengantin ni, huhu....

6 comments:

atty's said...

selalu kalo g umah pengantin..mmg nak tgk pengantin kan..tp kalo dh lambat ,terpaksa chow.

kalu family aty yg kenduri,pengantin kena bersanding awal, sekitar pukul 12.30, sebelum zohor.

wantie said...

selalu datang lambat kenduri memang tak sempat nak tengok pengantin bersanding.. hehehehe..

gojes tul dia punya pelamin dan tempat bersantap tu.

Kesuma Angsana said...

suka tgk pelamin die tu merah menyala no... hehehe selalu KA dtg mkn agak2 nak dkt waktu penganti bersanding hehehe so dptlah tgk

::NureeN:: said...

cantiknyerr pelamin....

Zura@Iwan said...

alamak..cantik la pelamin n tmpt mkn beradab tu...

skrg lawa2 kan design..bj2 pun cantik..

el said...

walaweiiii pelamin dah x supa pelamin..tang kusi kot x kena..hahaha dah mcm resort hehe