Saturday, April 6, 2013

Ke Pangkor - Ceria anak2..

29.03.2013
JUMAAT

Balik meronda terus jer melangkah ke kolam renang.
Bawak anak2 mandi ke kolam renang..hehe. Dorang ni dh besar2 pun nk ibu temankan, ngee..
Baru masuk kolam....
Aku ngan ayah mmg tak turun kolam petang tu. Nak rileks2 jer sambil tgk keceriaan anak2.
Mula2 abg tak turun. Ramaiii sgt yg turun kolam petang tu. Mgkn sebab air laut pasang takleh nk mandi laut, kan..
Semakin lama..semakin kurang...
Anak2 gembira, ceria...
Alhamdulillah, anak2 ceria...aku pun tumpang gembira..
Anak2 bujang ku...
Coach...
Abg cuba perkemaskan skill anak2nya..
Kat kolam renang ni....turut ada burung enggang bertenggek kat ngan kitorang.
Mgkn tingin nk makan kuaci jgk, kot...hahaha..
Jinak jer gayanya...
Tak takut ngan manusia...
Tgk laa paruh dia. Uii,  risau jgk abg nk amek gambo dekat2....kang tak dipatuk lens kamera...dipatuknya kepala abg, huhu..
Abg dan anak2....
Dh kul 7.05...aku pun ajak abg dan anak2 balik bilik. Sudah2 ler tu mandi kolam. Esok pagi sambung lagi, hehe.
Balik bilik...gilir2 mandi dan tunaikan Maghrib.
Ayah dh maghrib...sambung berwirid kat atas katil sbb sejadah ada yg nk guna pulak, hehe.
Lepas semua dh selesai...kitorang pun keluar menapak kat tepi2 pantai tu. Nak makan malam pulak..
Pilihan kedai mmg banyak tp tu lah...semuanya menjadi tumpuan. Semua kedai penoh. Mana tak nya...dorang yg dok sewa kat area chalet menghala ke Teluk Dalam, resort di teluk dalam, dari area pasir bogak pun...datang sini jgk cari makan. Teksi mmg meriah ler turun naik kan penumpang, fuh!!
Maka, kitorang try cari kedai makan lain. Jumpa ler satu kedai ni...orang mmg tak berapa ramai.
Hehe...kitorang gi kedai makan ni laa...
Tengah tunggu oder..
Makan kat sini ok laa...Semua RM29.00. Kitorang pun tak amek ikan bakar semua. Oder menu tu semua adalah lambat!!!
Tapi...................air dia tak sedap...serius...tak sedap langsung.
Paling kesian kat abg...oder horlick O. Ada horlick.....tp bila sampai...ceroi!!! horlick ceroi..tau?? Dia taruk sikiittttttt jer horlick tu. Nak bagi nampak putih...dia taruk sket susu. Ish..ish...mcm ler orang tak biasa oder horlick kan...nak menipu sampai mcm tu sekali. Abg minum jgk laa..
Tapi abg tak puas...abg oder pulak air ke-2 iaitu air kopi susu.
Tu dia....bila sampai air tu...kopi dia punya laa pekattt melekatttt sampai susu pun takleh nk cover...
Yg buat air tu...budak remaja...anak tokey jer gayanya. Ish..ish...berniaga betoi2 ler dek!!!!

Lepas dh kenyang tu....ronda2 kat tepi pantai. Air dh surut sgt. Ramai yg memancing kat sepanjang pantai tu malam2. Yg berjubah pun ada tau menemani suami dia memancing, huhu.
Sampah pulak semua dh ke tepi2 pantai. Senang ler kalo orang majlis nk mengaut sampah tu kalo dorang wat keje, huhu.
Malam di pantai teluk nipah..
Waktu malam mmg happening kat situ.......patut ler ramai yg suka datang sini melepak2.
Tak lama pun kitorang kat pantai....nk balik melepak kat bilik laa. Nak layan mata..hehe.

Tp bila dh masuk bilik tu...takde ler layan mata pun...ngeh2..
Lepas dh isyak...ayah jer yg tido dulu. Kitorang anak beranak dok layan hp masing2, hehe.
Ada yg layan video anime, dgr lagu...layan internet...
Kat Marina Island tengahari td...angah dh tolong langgankan aku internet maxis sehari RM5. Leh jadikan hp aku sebagai wifi hotspot. Tp disebabkan angah dh buatkan password...maka cuma abg dan anak2 aku jer lah yg leh guna wifi dari internet pass yg aku langgan tu, hehe..
Aku mmg tak pandai bab2 ni. Angah tu yg pandai sgt.
Mmg puas hati laa. Kat mana2 pun selama 24 jam leh berwifi beramai2 satu famili tapi semua kena ikut je laa aku. Sbb wifi hotspot tu dari hp aku, ngee..

Nota ALONA:-
~sambung....(maaf, alona ni mmg kalo boleh nk citer abes detail, ngeee...)

7 comments:

Nad MamaZN said...

Enggang tu jinak btul!
Takut plak nengok paruhnya yg tajam

Biar detail
Lagi byk details lg best membacanya ;)

Nad MamaZN said...

Ayat tergantung plak

* biar la banyak details *

ibuayu said...

Tak payah gi sarawak jmp enggang hehe..good info..memang plan nak tido kalau gi sini

abang said...

Agak nya bdk tu dgr abg ckp ceroi.. ceroi.. terus dia buat kopi kaw3.. hampeh punya bdk. Kasi lingkup bisnes bpk dia gak. :P

el said...

burung enggang tu cantek lah
jinak le pulak..xkena patuk ke ngan paruh yg pjg tu woohhhooo

cam ni lah melayu nak untung taw...buat xikhlas lgsg..mcm mn nak maju huhu

Zana said...

Pangkor duduk kat mana? dah lama betul tak ke pangkor nih..

wantie said...

burung enggang tu cantiklah kak. sib baik dia tak patul lense kamera tu ye...

pandai shoot, sebab tu cantik