Saturday, April 13, 2013

FM Teluk Intan & burger Mat Salai..

12.04.2013
JUMAAT

Siang:-
.....tetiba posmen tin..tin...tinnnnnnnnn...kat depan umah aku. Aku pun hairan?? Pantas jer aku sarung tudung & keluar umah..
Rupa2nya aku nk dapat mende ni. Lupa pulak ari tu sorang sahabat ni ada bagitau yg dia ada pos sesuatu utk aku, mm.. Ni kes bila dh tau alamat ni cenggini ler, kan. Ada jer dia nk bagi surprise, hehe...
Terima kasih, sahabat dgn pemberian FM Menara Condong Teluk Intan ni...
Aku dh pi 2x Teluk Intan...tp tak penah terjumpa FM ni terjual walaupun kat menara tu. Bila dpt sebijik ni...gumbira tak terkira laa, kan..
Nampak tak FM Menara Teluk Intan tu?? Nampak tak FM sticker gambar 2 orang kanak2 tu?? Mak diorang ler yg bagi aku FM menara ni, hehe. (Nad:- Zakwan ngan Nayli ler yg selalu teman akak memasak kat dapur, hehe)
Malam:-
Aku dapat kol. Adeii.....Runsing aku ngan satu masalah ni.
Bila timbul balik masalah ni...tak tau laa. Apa punya jenis manusia laa dia ni??
Bosan betul aku ngan masalah hasad ni.

Jadi, kul 9.30mlm...aku ajak abg keluar dating....lepak2 kat kedai.
Abg tanya nk lepak kedai mana??

Aku ajak abg gi kafe roti Mat Salai...
Abg oder Mat Chicken. Aku oder Mat Beef.
Air kongsi-kongsi berdua....coklat milk shake...
Lokasi kat deretan kedai belakang masjid jamek kamunting...
Ni mat beef aku sebelum dikerat dan dikunyah2....dan akhirnya ditelan!!!
Lepas tu terus balik umah.
Nak layan raja lawak 7...best ke idak agaknya peserta2 kali ni??

Nota ALONA:-
~Semoga tiada yg buruk berlaku, Amin....

6 comments:

Nad MamaZN said...

yeay, dh sampai pun, alhamdulillah
hihihi
surprise x? haha!
tu la alamat dah save awal2 ni,hehe
keychain byk ni nak kasi kat akiss
tggu cuti skolah nnt la,
biar die terima sendrik, hihi

kak, mana beli fm kellies's castle tu?
bestnye! tak penah jumpe pun
beli kat sana jugak ek?

tu la kan...
makan jek la yg bleh redakan masalah skrg ni, haha!
saya pun 2x5 jek
malas nak pk pjg, makan dulu, hihihi
mana la saya tak kembang skrg ni ^_^

moga takde apa2 yg buruk berlaku
moga segalanya dipermudahkan...

❤Kamsiah❤ said...

akak pi kellie's castle takde pun jual fm tu...tp masa akak pi tu,kedai2 cenderamata masih belum beroperasi lagi

Bellezza Bunga Matahari said...

wah byk fm ema pun suker kumpul fm. mcm sedap jer burger kat cafe mat salai tu kan.. :)

Zura@Iwan said...

bestnya dpt surprise dr Nad..hehe..

amboi kak sedap tgk mat beef tu..

ameen..smoga tiada yg buruk blaku..

wantie said...

burger mat salai tu ada di jualkat area umah T ni. hubby pun cakap sedap... lembut je dagingnya.

Kesuma Angsana said...

wah tahniah !