Tuesday, April 16, 2013

Tengok2 jer dulu...

Kengkonon (kengkonon tu dibesarkan tulisannya utk highlight, ye) nk gi Ao Nang, Krabi ujung tahun ni, hehe. Nak gi ngan kereta sendiri aje, kengkononnya lah. Tp tempat penginapan kena cari laa kalo betul nk pi, kan??

Hari tu aku try tanya pada sorang sahabat yg pakar membeli deal dari groupon, hehe. Tp cuma ada 2 jenis offer aje masa ni utk menginap di Krabi. Dua-dua tu masih mahal jgk ler bg kitorang, ngee.
Kemudian, aku sesaje gi Asia Rooms. Mahaii jugak apa yg ditawarkan oleh dorang. Malah yg terkejut tu...utk tarikh tu byk hotel yg dh full!!!
Jadi, aku try gi Agoda pulak. Tengok2....survey...hehe.
Ini antara yg aku jumpa..
Ni harga tawaran utk semalam. Harga tu DARI....hehe.. Hmm, mcm tak boleh jgk harga ni. Scroll lagi........
Haa...yang ni boleh.
Tp tu laa..tawaran bilik pun terhad dh.
Meeting meja bolat ngan ahli rombongan pun lom lagi ni, huhu. .

Bila klik tgk tawaran harga yg diberi....kebanyakan hotel tinggal beberapa bilik aje (yg diperuntukkan utk Agoda). Maklum ler...tempat yg terkenal, kan...
Adeii. Nak kena booking cepat2 ke, ek?? Tu ler....sbb tak biasa lg kan deal cara mcm ni, huhu.

Ada dh yg aku senarai pendek kan (termasuk baca pengalaman blogger lain), ngee....tp tu laa kebanyakan yg tersedia adalah utk 2 orang sebilik jer. Utk 4-5 orang sebilik...ada tu ada laa tp kebanyakannya tersedia kat hotel2 mahal, uiiii.
Yg murah2 pulak kebanyakannya bilik dorang cuma sediakan kipas. Dorang kata kat sana tak panas. Eh, ye ke?? bkn kalo area kat ngan pantai panas ke??. Tp tu laa...disebabkan nk bajet ekonomi...ramai yg tak kisah pun. Kipas pun kipas lah. Tambah2..masa lebih byk keluar dari dok bilik, kan..hihi..

Tp kalo dok hostel pun leh jer kan kalo satu bilik tu kita 1 famili, hehe.
Ye lah...hostel dorang satu bilik ada katil double decker utk 5-6 orang jer, hehe...
Takpe, kitorang belek2 dulu........

Nota ALONA:-
~Aii...tengah dok kira2 bajet ni. Bkn bajet hotel jer...bajet nk naik bot pusing2 pulau jgk. Senang citer...bajet keseluruhan laa, kan.
~Bawak khemah aje laa kot?? hahaha...

5 comments:

Nad MamaZN said...

Aduuuhh
Byk jugak kene pk ni
Tp bile lambat, bilik plak cpt abes
Huhu!

ibuayu said...

Wah nak krabi..mesti bestkab..

wantie said...

kena bajet betul betul kak. T pun nak pi bandung next year terbantut sebab thn ni ja ada 2 kenduri kawin. pas tu Aleesya nak wat Aqiqah lagi. nak potong punai Mirul. hahahaha..

last cancel dulu cuti cuti dunia T.

Zura@Iwan said...

bestnya...sy ritu pegi tk puas..sbb tk sempt nk ronda2 kt Ao Nang, plan nk pegi lg..tggu irfan bsr ket...

nk ikut bleh kak? hehe

Kesuma Angsana said...

amboi seronoknyer,... ,moga tercapai impian yer