Thursday, April 25, 2013

Koleksi mutiara kata...

Hah...skang ni aku jarang masuk fesbuk. Semenjak ramai sangat dok berkempen nk pilihanraya ni.
Kat tv pun ada forum pilihanraya...kat fesbuk lagi lah berlambak 24 jam sehari.
Kalo kat tv byk pasal parti ini.....kat internet pulak terutama fesbuk byk pasal parti itu....eeiii, rimas jugak lah.
Tapi, tak mengapalah, bagilah peluang. Biaq pi kat depa........5 tahun sekali jer kan nk pilihanraya cenggini.

Aku bukak tv pun layan astro warna seperti raja lawak (wlpn tak berapa lawak), karoot komedia, layan jgk citer tanah kubur, masterchef selebriti, kilauan emas, meletop....ulangan rasa halal antarabangsa pun aku layan jer..
Takpe laa...sekurang2nya aku tak dok bawah tempurung. Masih dok dlm rumah, ye...huhu..

Sebelum ni kalo masuk fesbuk...mesti aku check sampai abes status atau apa2 saja yg kawan2 post dan masuk kat layar fesbuk aku. Skang ni aku dok kutip mutiara kata yg kawan2 SHARE berderet2 kat layar fesbuk dia, huhu..(yg aku suka aje lah...yg aku tak berapa setuju tu aku tak amek pun, hehe..)..
Betoi2...
Tah ler...buat penat jer memikir masalah. Cer tgk rancangan kat tv yg boleh buat kita ketawa....mesti tekanan leh hilang. Paling best kalo leh bergurau senda ngan suami dan anak2...
Aku tak mencari musuh......orang yg tetiba menyampah kat aku tak pasal2 tu....ada.
Ni sambungan dari atas tu.....tak pasal2 tanpa sebab orang benci kita. Kalo salah kita...leh jgk kita mintak maaf tp ini sebab terpengaruh ngan kata2 orang lain tanpa meminta penjelasan dari kita...redha aje lah.
Ye, betul......
Redha....itulah perjalanan hidup yg perlu dilalui...
Hmm...skang ni ramai jenis yg macam ni. Contoh:- Nampak orang tak pakai tudung...kutuk2 orang tu sesedap rasa. Cuba doakan dia agar terbuka hatinya nk pakai tudung. Dapat jgk kita berkat kalo orang tu tetiba terbuka hati nk pakai tudung. Takde ler dpt dosa sbb kutuk2 dia, kan...
Amek tahu hal orang lain tu perlu...tp bkn lah hal2 yg tak sepatutnya, kannnn. Kekurangan diri sendiri kalo nk tau...cuba dok sengsorang, pastu termenung dan renung2. InsyaAllah, leh nampak. Takde ler nk menuding salah oranggggg aje.
Kasih sayang ituuuu.............
Terimakasih pada empunya sebenar imej2 yg mengandungi mutiara kata ni.
Aku cuma copy dari laman fesbuk dia & paste kat sini aje....

Aku skang ni kalo bukak internet...dok google pengalaman orang gi bercuti aje. Baca citer dan tengok gambar2 dorang gi bercuti.
Tgk orang citer gi bercuti pun dh leh hilang stress. Inikan kalo sendiri gi bercuti, ye dak??? hahahaha....

Nota ALONA:-
~Sebenarnya ada 2-3 entry aku tertangguh. Masih tersimpan sebagai draft.
Mcm tak sesuai pulak rasanya nk disimpan kat sini.
~Di samping tu....keje2 siapkan album sangatlah mencabar, huhu...

3 comments:

Nad MamaZN said...

Gmbr kucing dan ke bawah tu la yg saya tgh alami skrg ni
Rasa down sampai malas nak share apa apa dah
Huhu =\

Kesuma Angsana said...

semua quote2 terbaik ni !

wantie said...

quote " kekadang tanpa sebab kita di sayang dan dibenci..

bila ada perkataan di benci tu. hmmm.. mcm betul je kan. tak de sebab pun kekadnag org benci kat kita. contoh.. mcm sesaja je benci tengok muka kita. walhal kita tak kenal pund ia...