Wednesday, April 24, 2013

Kilauan Emas 3...best!!

Tahun ni....pertandingan Kilauan Emas nampak best dari yg tahun lepas.
Aku mmg suka ler tgk pertandingan nyanyi dari mereka2 yg OTAI ni...kan..
Aku mmg jarang tgk tv...sangat-sangat jarang layan drama, layan movie...walaupun orang dok sebut2 kat fesbuk drama tu best...drama ni best...hehe..
Tp aku boleh layan kilauan emas ni sbb suka tgk gelagat2 peserta masa ujibakat. Ye laa...dari umur 40 sampai laa tua2 yg masih larat nk nyanyi atas pentas tu mencuba nasib. Kekadang gelihati jgk...Bukan main, ye...dh tua2 nak test market kat kilauan emas 3, kehkeh..

Dan tahun ni...ramai peserta yg vokal best2....lebih dasat dari penyanyi asal pun ada, fuu..
10 peserta dari setiap zon + 20 peserta dari zon tengah....semua best2...hebat2.
Tp, cuma 10 peserta jer utk final menghadapi konsert mingguan setiap Rabu, 9.30 malam..
Malam ni konsert dorang yg pertama.
Kali ni konsep dorang lain. Kali ni dorang ada konsert live, ada sistem undian jgk.
Tp tak kisah...sbb semua peserta mmg best2. Kena laa ngan tagline "Otai masih berbisa"..

Yg pempuan biasalah...nk nyanyi lagu2 baru bernada tinggi saja, huh.
Peserta laki2 best...sbb dorang pilih nyanyi lagu retro, hehe..
Yg pakcik sorang tu...fuu.....nyanyi lagu Hotel California tu...ish..ish..

**Yg muda2 pun leh layan jgk, ye...hihi..

Nota ALONA:-
~Umur lagi 2 tahun nk cecah 40...cenggini ler.

7 comments:

Nad MamaZN said...

Mesti terikut ikut nyanyi skali :)

atty's said...

ada kawan aty bagitau..kwn lama kitaorg kak alina hasan pun ada sebagai peserta..aty pun jrg tgk tv..kalau betul ada geng yg masuk baru nak tgk :)

wantie said...

memang best kak. semalam T tunggu sampai habis. Alina hassan tu mcm familiar la.

then yang best tu. si SERI. mak aih cantik gilo dia. nampak macam early twenty's gitu. sekali tengok mcm penyanyi indon tu.. ala.. lupa lak nama dia...

el said...

el pun tgk sipi2 je kak lona
tp best tgk sbb ada tu yg sore diorg mmg power x kelaut pun..

akk xmo msok ke hehe

Rinna said...

Layan jugak.. KE nie.. heheh..Not bad laa..

mamawana said...

Best ke.. aiyooo dah lama tak layan tb...hihi

Kesuma Angsana said...

x sempat nak tgk lah hehehe~