Friday, April 19, 2013

Cuti di negeri Perak..

19.04.2013
Jumaat..

Hari ni adalah Hari Keputeraan Sultan Perak...
Bila cuti ni...ingatkan lepas Subuh nk sambung tido, hihi..
Tetiba kul 7 pagi...kipas berhenti pusing, adeii. Naper lak tanpa notis apa2 tetiba letrik takde lak ni??
Tp aku wat dek jer...dalam panas2 waktu mentari nk menjengah keluar ni....aku nk try gak lelap mata, ngee.
Tp dlm dok try nk lelap tu...cik abg aku asek ler kejut aku..."jom gi jogging...jom gi jogging....kata semalam nak gi jogging", adeiii....semangat kesukanan betul ler suami aku ni. Semangat nk jaga badan jgk tu, huhu.

Mandi bertemankan lampu suluh...siap2...along ngan angah pun siap2....
terus gi taman tasik.

Abg ngan along jer jogging keliling taman tasik ikut trek tepi jalanraya tu.
Aku ngan angah jalan kaki aje sbb angah tak bawak balik kasut sukan. Along tu pulak...kebetulan ada kasut sport ayahngah dia spare kat umah ni. Saiz lebih kurang sama aje...tu yg dia leh guna.

Tp aku ngan angah jalan kaki tak ikut trek yg sama ngan abg & along jogging tu ler..
Ikut kat laluan tengah tu...jalan laju2...keluar kat tepi pintu belakang zoo...terus menghala ke dataran kedamaian semula.
Dok lepak sat...peluh dok meleleh lagi, hehe.
Along tu elok ler jogging pun. Bagi keluar peluh dan lancarkan peredaran darah dlm badan tu. Skang ni kurang sangat dia gi beriadah. Asek study...tido...study..tido aje.. Ari tu demam sampai dekat seminggu. Lepas balik dari kem sains kat Sitiawan. Sampaikan katanya dia tak tau ler nanti apa result ujian selaras dia sbb jawab dlm keadaan tak sihat dari Isnin sampai Khamis semalam. Ada satu ketika tu punyalah dia tak larat.....sampai dia mintak tangguh paper add math....mujur cikgu subjek ni jenis paham. Sbb ada cikgu tak bagi tangguh2 ujian selaras ni.

Petang ni kalo tak ujan...nak layan badminton lagi, hehe.
Aktiviti sihat bersama anak2 ni mmg syok kalo layan. Anak2 pun dh besar..kita dh leh main betul2, kan..hehe. Yelah, anak kecik kita layan dia main cara budak kecik. Bila dh besar ni...leh main betul2 ler, hihi.

Nota ALONA:-
~Balik umah kul 12.40 tengahari...letrik baru jer ada semula..Wayar kabel kat simpang umah kitorang tu putus dan jatuh rupa2nya. Pasal pe, tak tanya pulak kat kontraktor TNB tu, hehe..

6 comments:

atty's said...

sian along demam, nasib cikgunya faham keadaan along..

Zura@Iwan said...

hari ni perak cuti....tk de letrik plak..adeiii....

mmg smngt tul abg fadzil bersukan....kalau sy n iwan dl..mmg rajin gk gi jogging..now anak kecik, so iwan je rajin bersukan..hehe

Nad MamaZN said...

Tu la anak dh beso kena la treat mcm org beso gak kan hihi

wantie said...

bila anak anak dah besar best kan. leh join sekali aktiviti berjogging.

T ni jogging dalam umah je la ngan anak anak tu..

Best nyer jadi org Perak. dapat cuti. nak gi dok perak la kalau gini. hehehehe

Rinna said...

Bestnyaa ada aktiviti gini.. berjogging memantapkan lagi kesihatan kan..

che mid said...

Hui, joging sampai 12.40 tuuuu.. biar betul? ni mesti nyempang kemana-mana ya..