Monday, April 1, 2013

Dh abes cuti sekolah...

31.03.2013
AHAD

Jenoh weh pagi2 tu. Aku dh bersilat cak kun cak ngan anak2 pesan itu ini, peringat itu ini kat dorang jgn ada barang tertinggal bila dh dalam perjalanan ataupun dh sampai asrama masing2 nanti.

Walaupun ada barang2 yg dorang dh taruk siap2 dlm beg tp ada lagi pakaian yg baru nak kering (sbb bawak gi pangkor...baru berbasuh petang Sabtu tu iaitu hari kitorang sampai dari pangkor tu jgk!!)...Jenoh. Sebelum ni along sorang aje situasi mcm ni. Skang ni abes semua mcm ni.

Dorang ni....wlpn nk balik...sempat lagi aplod lagu, aplod game, aplod siri anime....adeii...

Hantar dorang ngan alza. Seat belakang mmg kena baringkan jgk wlpn ayah pi sekali ngantar dorang, huhu. Mujur ler atuk budak2 ni kecik aje orangnya...leh ler dok berempat kat seat tengah tu. (Tp masa kat pangkor...aku yg dok bersempit2 ngan anak2 kat belakang iswara aeroback. Kasi ayah selesa dok depan).

Singgah umah mentua jap...soh anak salam2 mak pak sedara sepupu dorang yg ada kat situ. Aku pun nk menyalam Ziti (adik abg yg bongsu). Dia ada balik ngan suami dan anak2 cuti sekolah ni. Kul 4 petang dorang dh nak balik ngan keretapi.

Mula2 hantar akiss balik dulu. Sbb ari tu dia balik awal. Kul 12 tengahari lagi abah dia dh amek. Tambah pulak dia dh balik seminggu disebabkan cuti khas ari tu.
Mujur sampai sana...kawan sebilik akiss ada sorang yg dh sampai jgk. Pelajar2 perempuan lain pun dh ramai yg sampai.

Dari Transkrian....terus ke Taiping semula...hantar along. Pertama kali along balik awal mcm ni, hehe..
Dh hantar along....menuju pulak ke Lenggong. Jem ler pulak dari changkat jering sampai ke simpang 3 bukit gantang tu, hampeh. Ingatkan ada accident ke...roadblock ke...rupa2nya disebabkan traffik light aje!!!

Sampai asrama angah...kul 6.10 petang. Merempuh hujan sangat lebat ngan angin yg kuat kat area Kati, fuu....

Nota ALONA:-
~Pengalaman...pengalaman..

1 comment:

Nad MamaZN said...

Letih jugak ye..
Takpe demi anak anak..
Teringat abh saya dulu..
Time tu abh dok kt kl..
Mula2 amik adek saya kt seremban.. Pastu trus shoot amik saya plak kt tepeng. Pastu baru kami blk tlk intan jumpa adik lg sorg ngan mak
Ahad plak anta saya dulu, pastu anta adik pastu baru abh blk kl
Fuhhh, besar pengorbanan abh saya huhu =\