Saturday, April 20, 2013

Outing Nibong Tebal ke Seberang Prai..

20.04.2013
SABTU

Mentang2 semalam (Jumaat) negeri Perak cuti...hari ni rasa mcm hari Ahad pulak, hihi.
Tp seronok ler rasa bila sebenarnya hari esok baru hari Ahad, ngee..

Dh lama janji ngan akiss....hari Along dan Angah balik umah minggu ni (dia tak dpt balik sbb dia belajar di Penang. Bkn di Perak sama mcm abang2 dia)....utk bawak along & angah outing ngan dia sekali.

Sampai Transkrian kul 1.30 petang. Tapi guard tak bagi masuk lagi, huhu. Ye lah, dorang pun ikut undang2 maktab. Sebelum ni kitorang tak penah pun gi lawat akiss ari Sabtu. Semuanya pi pada hari Ahad. Hari Ahad...kul 10.30 dh boleh lawat dan bawak pelajar outing dh. Tu yang  kitorang ingatkan Sabtu ni kul 1 petang dh leh masuk ler lawat dorang, hehe.

Tp takpe, kitorang pusing balik dan gi ke masjid yg dekat jgk ngan maktab. Tunaikan zuhur dulu.
Dh selesai...terus gi maktab semula. Ngam2 jam 2 petang. Kitorang dibenarkan masuk.

Terus amek akiss gi wisma pelajar utk amek tandatangan kebenaran dari warden utk bawak dia keluar.
Satu nk puji...warden bertugas dorang mmg sentiasa ada kat situ. Kat situ ada tv...warden leh tgk tv, leh online sambil2 tunggu pelajar2 yg nk jumpa dorang. Takde ler dorang boring nk wat tugas tu, kan..
Ni antara mercu tanda Nibong Tebal, hehe....
Kitorang nk gi masuk highway. Nak gi Seberang Prai walaupun cuma ada tempoh tak lebih dari 4 jam pun masa tu, hehe. Kitorang nk gi Carrefour Seberang Prai. Kereta kat jalan raya punya laa banyak...nasib baik ler tak sesak dan jem, hihi.

Sampai2 Carrefour...terkejut tgk troli dh lambang hypermarket lain. Bkn carrefour dh ke? 
Masuk situ terus cari medan selera. Nak makan...tak makan tengahari lagi. Pagi tu dh sarapan nasik lemak.
Semua makan nasik ayam. Abg kat sini biasalah..beli air horlick hijau panas, huhu...
Dah abes...baru gi masuk pasaraya. Mmg betul ler...nama hypermarket ni dh tukar. Bkn carrefour dh. Nama dia AEON BIG. Tapi masih ada lambang carrefour kat tepi...
Konsep masih sama....susun atur pun masih susun atur Carrefour dulu jgk, hehe. 
Boleh pulak orang lelaki tu dok dlm tempat baju t-shirt tu!!!!!!! huhu...
Transformers kertas AA..
Kat sini cari barang2 keperluan budak2 ni. Tp barang2 angah pulak lagi byk dari barang2 akiss, camno?? hehe. Along takde barang pun nk kena beli sbb dia dh balik umah masa outing minggu lepas, hehe..

Dh selesai...terus jer balik ke Transkrian semula.
Jalan jem...risau jgk. Rupa2nya ada lori kecik terbalik. Mujur bukan jem dari tol Juru tu, huhu.
Sampai awal kat maktab.
Lepak kejap..
Lepak sambil sembang2....masih tak abes2 lagi nk bertukar2 cerita....
Alhamdulillah, besar2 dh anak2 aku. Semoga dorang terus jadi anak yg baik & soleh.
Ni kucing kat Semanggol, hehe..
Esok hantar along ngan angah balik hostel masing2 pulak.
InsyaAllah, minggu depan akiss pulak balik umah...tapi takde ler gi bawak dia outing ngan angah. Along tu  tak tau ler...kekadang ada jer alasan dia nk soh kitorang gi jengok dia kat hostel tu wlpn bkn outing. Mentang2 dekat jer pun, huhu...

*Rekod paling jauh outing ngan anak2 ni...adalah gi Sungai Petani dari Pengkalan Hulu masa along masih belajar kat sana, huhu. Sekali jer pun wat mcm tu.
**Outing dari Transkrian ke Seberang Prai ni jauh dia lebih kurang mcm dari Lenggong nk ke Kuala Kangsar jugak lah jaraknya......

Nota ALONA:-
~Ceritaku cuma ceritaku...dititip di sini sekadar berkongsi rasa pd siapa yg sudi, mm..

5 comments:

ibuayu said...

inilah kehidupan kan..syok tengok dpt berkumpul sama

Nad MamaZN said...

Nota alona bwh tu mcm kena kt saya jugakkk he huhu

Aah aeon (jusco) dh beli k4
Tu nama dh jdk aeon big
Tp blum tukar sepenuhnya lg
Tu sbb dlm hypermarket masih nmpk ke'k4'an nya :)

wantie said...

mmm... akak cuma nak tanya je. dari pandangn akak le. along ngan angah tu yang mana lebih sayangkan Akiss?

ye la kan. Akiss tu adik pompuan dorang sorang je. mcm mana dorang expressikan kasih sayang tu..

TiranaAduka said...

nasi ayam 1 tapau.

Zura@Iwan said...

Carefour now mcm dh semua diambil alih kan....

eh lama tk jejak nibong tebal...