Saturday, April 13, 2013

Jogging..

13.04.2013
SABTU

Keluar umah jam 7.30 pagi.
Amek Eqah kat umah kak idah...hantar dia kat sekolah. Ada motivasi sempena nk SPM nanti.
Dari TMGS...terus gi lake garden. Nak jogging...
Seperti biasa.....warga Taiping mmg ramai keluar beriadah utk kesihatan di waktu pagi di sekitar lake garden ni. Ada yg walking, jogging, melakukan senaman tai chi, buat senaman regangan...main kejar2 ngan anak2 kecik...
Kalo Sabtu minggu pertama setiap bulan...akan ada senamrobik kat pentas di Dataran Kedamaian tu. Tp disebabkan hari ni dh Sabtu minggu ke-2..takde ler acara senamrobik tu.

Seperti biasa...jogging ikut trek dalam lake garden. Sampai jambatan merah kitorang akan ikut trek menghala ke zoo. Sampai kat tepi jalan....aku biasanya akan stop kat situ...dan jalan kaki aje. Abg teruskan berlari sampai ke hotel seri Malaysia dan menghala semula ke taman tasik area parking kereta tu.
Rileks jap..tp disebabkan degupan jantung masih laju...kitorang amek keputusan utk jalan menghela penat..
Masih tak biasa amek gambar cenggini. Tu yg mata leh pandang skrin kamera hp tu. Sepatutnya pandang kamera dia, kan...hehe.. (amboii...nampak luasnya dahi abg, ngee)
Kitorang jalan ikut new club.
Dan keluar kat jalan ini...
Suatu pagi di taman tasik, hehe..
Sebelum balik...sempat sarapan pagi kat gerai pak din di kaki bukit larut.
Seperti biasa abg oder roti jantan (atau gelaran lain roti teloq goyang....atau roti gegar, huhu).

Nota ALONA:-
~Minggu depan dh mula sebok. Walaupun tiap2 hari pun sebok...tp start minggu depan lagi sebok, hehe. Mmg PEnyibuk!!! ngee...

4 comments:

Nad MamaZN said...

Comey la gmbr akak ngan suami akak tu ;)
Mcm awet muda :)

Zura@Iwan said...

oo..entry ni la yg gi jogging ari sbtu tu...yg abg fadzil update kt fb..sy ingt pegi ptg...

ada trn taiping ari sbtu tu dgn mak zura frm selama..amik adik kt stesen bas..then trs blk selama..hehe

wantie said...

basah baju ngan peluh pepagi . hehehehe rajin tul kak berjogging ya

Kesuma Angsana said...

bagus aktiviti mcm ni !