Monday, April 15, 2013

Apabila si cilik berlumba..

Lepas hantar along balik hostel setelah outing semalam...aku ajak abg gi Giant Taiping.
Dh parking kereta....tgk ramaiii jer orang kat satu tempat tu. Ada bunyi motor....
Apalagi...aku ngan abg pun gi ler menyebok, hihi.
Rupa2nya....si cilik ni berlatih berlumba pocket bike masing2. Pengurusan dorang mmg dah mintak kebenaran dari pihak Giant utk berlatih di situ setiap petang Jumaat, Sabtu & Ahad.
Dorang ni dh selalu bertanding kat merata tempat...penah sampai ke Johor nun. Hujung minggu ni pulak katanya dorang akan gi Mydin Ipoh. Dipanggil utk beraksi kat sana.

Kebetulan pulak mak dari 2 orang pelumba cilik ni aku kenal masa sama2 kursus wat kek kat Sweet Bakery tahun lepas, hehe.. Tu yg leh sembang tanya maklumat tu, kahhhh....

Jom tgk aksi2 dorang...
Dasyat woo....sampaikan aku lak rasa nk naik nk merempit jgk, kehkeh...
Ready...
On your marks...............
Get set go!!!!.....
remmm....wremmm.........................
Gambar2 utk entry ni dari kamera hp abg. Abg jgk yg snap2 aksi dorang ni, hihi. Aku tukang tengok sambil sembang2 ngan mak budak2 ni, hihi..
Tgk ler dorang amek lap....
Bukan main budak2 ni...kecik2 mak pak dh sokong hobi mcm ni.
Kak tu habaq....motor ni sebijik RM700 lebih. Kalo campoq semua kelengkapan sekali...RM1000 lebih jgk ler. Suami dia dok habaq pulak...maintainance mmg tinggi. Ada satu kedai motor milik orang kita kat assam kumbang ada buat service 'pocket bike' ni. Part2 pulak mmg dibeli sampai kat Penang nu....

Mak aii...mmg hobi mahaii ni. Kalo 2 orang anak mcm kak tadi tu???
Tapi takpe laa...kot besar nanti dorang leh mengharumkan nama negara. Sekaligus membanggakan mak pak dorang jgk, kan...hehe..
Ni laa salah sorang anak kak tadi...
Tp tak tgk pun dorang sampai abes....nak masuk Giant jap. Ada mende nk dibeli.
Hari dh 6.30 petang..

Nota ALONA:-
~Layan jer asal hobi bermanfaat....

8 comments:

Nad MamaZN said...

Bleh ganti zulfahmi ni nnt

Zura@Iwan said...

mahalnya..moto sbiji rm700..minat punya psl kan...

tp mcm lenguh la plak..kecik moto tu..haha

wantie said...

motor kecik ni la Mirul dok suruh T beli kak oi..

adei.. basikal kecik tu pun org curi inikan motor. Memangtak kan beli punya..

tapi seronok bila tengok budak budak naik, mcm pro je

lizz said...

anak saya kalo tengok ni mesti dier nak jugak ni...

Kesuma Angsana said...

fuh dasyat sungguh tu !

Zana said...

salam alona. memangla bes, tapi experience anak buah kaki moto dari umo depa 7 tahun, pak nya pon sama mat motor..pagi vroom ka melaka semata-mata nak pi makan asam pedas, esok petang vroom pulak ke ipoh nak makan mee udang.. tak mau la lagu tu.. tambah precious akak sorang je.. hobi moto ni da la mahal.. bahaya!.. hehe..

Dzil Khadeeja said...

hebat betul anak2 zaman skang kan, beruntung sangat..kalau ada duit mmg semua pun jadi..hehe...

cybermall80 said...

untungkan budak2 zaman skrg nie...
mcm2 mainan ada.

kak ada tnya tentang agoda kan. senang jer kak nk tempah. lepas siap buat payment bleh terus print slip booking, nanti pi hotel bawa jer slip tu...

lg 1 tentang krabi, sya dah 2 kali pergi memang best, tp tu la pi dgn kwn hubby, sb hubby nie penakut sikit nk jln jauh2 sendiri2. jln nk kesana senang jer kak, klau akak ada gps lg senang rasanya... krabi x sibuk sgt sesuaibw family, tp klau phuket kurang sesuai nk bw anak2. :)