Sunday, March 31, 2013

Ke Pangkor - Kota Belanda

29.03.2013
JUMAAT

Mula2 gi Kota Belanda...
Tak jauh sgt laa dari pekan pangkor tp disebabkan jalan sangat sempit wlpn ada lorong 2 hala, jalan yg berbukit dan rumah2 yg sangat hampir ngan jalan...maka makan masa lebih 5 minit jgk ler utk perjalanan ke sini.
Kat sini ramai penduduk Melayu laa nampak gayanya...hehe.
Bergambar kat papan tanda..
Tu laa kota belanda yg masih tinggal. Akiss sebok baca info..
Akiss posing kat sini...
Abg makan buah betik...Sebenarnya, ada info belakang abg tu, hehe..
Cuaca sgt terik hari tu. Meleleh2 peluh muka aku.
Uiii...tu baru panas dunia tu....mm..
Aku tak sabar2 nk naik atas wlpn hari tu tgh panas, huhu..
Angah check batu bata tu...nk buat kajian mmg betul ke kota belanda ni dh wujud sejak tahun 1651, hihi...
Abg masih kat bawah...
Ayah tak naik...dok bawah aje...
Bertenggek atas ni...huhu...
Abg soh aku gi kat lobang ni utk amek gambar framing...
Masa ni abg dh naik atas....tu yg leh bergambar 4 beranak.
Aku lak dh turun...nk masuk kedai kraf tu, huhu..
Abg soh bergambar kat situ dulu...
Ok...semua dh masuk kedai kraf ni...
Tgk2 aje sbb takde barangan yg berkenan..
Tengok2.....
Bergambar di kedai kraf..
Aku tak sempat nak taip info pasal kota belanda ni. Tp kalo ke Pangkor...elok ler datang tgk tempat2 bersejarah ni. Pangkor ni glemer jgk sbb ada perjanjian pangkor dulu, kan...kan...ingat tak?? hehe..

**Gambar carca merba dari mcm2 kamera hp dan slr d90, huhu..

Abg cuti hari ni. Cuti sehari aje. Sabtu mmg cuti, hehe. Percutian ni nk menggembirakan hati jgk ler...Alhamdulillah, dh 18 tahun menjadi suami isteri pd 11 Mac ari tu. Menggembirakan hati bersama keluarga adalah lebih menggembirakan sebenarnya.....
Nota ALONA:-
~Percutian 2h1m yg sangat bajet dan ekonomi ini ditaja sepenuhnya oleh Inaldafoto........

9 comments:

Nad MamaZN said...

Kak, nampak sehat ayah akak kan?
Segak lagi plak tu
Moga diberi kesihatan yg baek...
Adik akak tak ikut skali plak?
Selali ada skali...

❤Kamsiah❤ said...

ayah dan mennatu hampir sama...mcm tak jauh beza usianya hehe...dulu citer pasal calon isteri utk ayah,kan..:)

wantie said...

semoga bahagia hingga ke syurga kak. happy anniversary. Moga akak sekeluarga ceria selalu.

Ayah akak tu masih smart bergaya. sape yang jaga makan pakai dia kat sana?

Rinna said...

Bestnyaa dah lama tak pergi p.pangkor..

Kesuma Angsana said...

lama betul KA x kesini !

nea lopah said...

Pernah jugak ke sini tahun 2007. dh lama bebenor kan? hehehe

Zura@Iwan said...

penah pegi pgkor tp tk penah smpi kota belanda ni lg kut..hehe..

panas kan kak..kalau bw bb sian dorang kan...

slmt ulangthn pkahwiann ye kak n abg fadzil..bahgia sy tgk akak sklrga...

el said...

alahh comey lah pic yg last tu hehehehehe manja akk ni eh kan kan kan

bila tgk pic ni teringat el pun nah g sini 2taun lalu hahaha best pangkor lagi2 pantai dia laut dia mmg super cantek

mama leen said...

penah sampai sini.. tapi lama dah.. masa tu tak cantik macam sekarang ni..