Tuesday, January 15, 2013

Aktiviti petang2....

Aktiviti sihat di waktu2 petang....
Kalo bukan hari aku ngan abg gi gym....kitorang akan cuba luangkan main badminton kat luar umah cenggini sekiranya cuaca tak ujan dan cahaya matahari tak menyilau walaupun dh nk terbenam.

Disebabkan ruang sempit...hanya selorong jalan aje...jadi leh main single aje lah, hehe.
Selalunya aku ngan abg mula dulu. Pastu, angah ngan akiss. Angah ngan abah dia, akiss pulak ngan abah dia...hah!! pukul...pukul...leh bagi hilang stress jgk nih, hehe..
Sempat lak akiss membakar sampah tu....
Beriya angah nk menang....
Abahnya sonok ler dok kenakan anak dia, ish..ish..
Abg pun dh lama tak join main badminton ngan kengkawannya kat dewan....busy memanjang jer ujung2 minggu, ngee..
Pukoi angah...pukoi...
Turn akiss lak. Tengah nk 'smash'!!! Aiseh...gambo akiss goyang ler..Tak nampak reket yg dia dok pegang, ngee..
Gambar semua diamek ngan henpon akiss. Tu yg ada depan mata pun, ngee..
Gambar aku main badminton takde sape nk amek, sob..sob...hehe..

Nota ALONA:-
~Guna reket lama aje ni......

8 comments:

Nad MamaZN said...

Rumah kaler kelabu tu ke yg ada swimming pool tu?

el said...

lama giler el x beriadah mcm ni
balik2 keje..sibuk memasak sibuk amek anak..sibuk kemas rumah..sibuk melayan anak...
haiii badminton mmg fevret sport el..ada gak dulu main ngan en. somiku..skun masing2 dah malas...
ermmm nak come back lah nti...badan asik berlemak2 jek kt umah..hehehe

ieda said...

bagus macam nie kak
saya juga dah lama x main ekek
balik dah petang kak
terus capai nak masak , ngemas huhuh
skrg mak saya lak x der .. lagilah
sampai rumah macam lipas kudung saya nie huhuhu

DeLLas said...

baju feveret angah tu kan?

❤Kamsiah❤ said...

lorong depan umah akak ni jalan utama...jgn mimpi le nak main apa pun atas jalan tu..mau kena lenyek keta..

Zura@Iwan said...

bestnya kak..sonok beriadah gini...

km nk main badminton x de tmpt, kt sini bleh g jogging la..ok la kan..

Kesuma Angsana said...

wah seronoknyer ptg2 mcm ni!

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

lama dah tak main badminton.. akak ada kenangan manis masa main badminton masa zaman anak dara dulu.. hihi...