Saturday, January 19, 2013

Menonton Maharajalawak Mega beramai...

18.01.2013
Jumaat

Malam tu...kitorang berkumpul beramai2 kat umah mak & abah...nak tengok Maharaja Lawak Final 2012. Bkn takleh nk tengok kat umah masing2. Tiap2 minggu biasa tu...leh jer tgk kat umah sambil2 wat keje depan komputer. Tapi utk final ni sengaja jer buat aktiviti ni....mengeratkan lagi silaturrahim sesama keluarga, kan. Lagipun, suasana tengok ramai2 ni lebih meriah, kan..kan...ngee.

Malam tu kitorang sampai lambat sket...sebab aku ngan abg dok perabes edit gambar utk dihantar esoknya (Sabtu pagi) ke Penang. Kena hantar cepat sebab kalo boleh nk kilang tu siapkan sebelum akhir Januari ni.

Tapi kitorang sampai pun....rancangan siaran langsung tu belom start lagi, hehe..
Makanan pun tak terhidang lagi, hihi...
Malam tu walaupun dh kolek duit...kitorang bawak jugak maruku leper tu ngan buah langsat, wiiii!!!
Ok...makan time...
Makan..makan...aduhaii....abes diet makan berat malam2!!! hehe..tapi takpe, kalo tak makan lagi rugi sbb makan ramai2 ni mmg syok sgt!!
Gambar2 ni aku amek guna kamera dari henpon angah aje. Disebabkan aku yg amek gambar...maka takde ler gambar aku tengah menyuap makan, ye...hehe.

Walaupun makan tp mata dan telinga tetap konsentret dgn tv....Mujur gelak tak tersedak!!! kehkeh..
Aniss ngan anak kucing opah dia. Nampak togel jer si kucing bila aniss pegang mcm ni, hehe..
Mia....nama baru anak kucing ni. Sebelum ni namanya Panda. Kena tukar nama sebab nama lama kurang sesuai. Badan dia bukan tompok putih hitam aje...tp ada cekelet skali, huhu.. Ni lah anak kucing terbaru mak. Ntah dari mana datang...tetiba aje datang. Mak terus ler bela dia..Sian tgk, kecik lagi masa tu. Mak nya ntah mana2 ntah.
Mcm2 gaya tgk MLM 2012
Ni depa2 yg beli tiket seat depan....hehe..
Bagi aku...semua peserta malam tu best2 belaka. Terhibur...sangat terhibur tengok. Tak rugi kalo nk tengok lagi sekali.
Yg Jozan tu...mujurlah ada Johan semula. Kalo idak, aku tak tau ler Zizan nk wat lawak apa dh...lawak menggeletis menggeletik sengsorang tak abes2. Jozan ni mmg kekuatannya byk kat Johan laa walaupun Zizan yg lebih popular.
Keputusan pulak...mmg dh tau lah sape leh menang dan boleh agak dh susunan pemenangnya.

Balik umah malam tu jam dh hampir 12.30. Umah kitorang ngan umah mak/abah ni tak jauh pun, selang 2 lorong aje dalam kampung ni tp kena berkereta jgk laa kalo nk cepat sampai, hehe..

Dh sampai umah...on komputer semula utk sambung sket lagi keje2 touch-up utk album yg nak kena hantar ke Penang esoknya. Mujur lah dh Isyak dulu sebelum gi umah mak/abah tadinya. Maka, abes jer keje...dh leh masuk tido. Pagi esok, lepas Subuh dh terus kena siap2 nk gi Penang. Awalnya??? Owh...ada sebab kenapa kena gi awal kali ni. Nanti citer, ye...

Nota ALONA:-
~Lega sangat album2 pengantin ni dh siap. Uii...album dorang ni mmg pengalaman yg tak dapat dilupakan sejak kitorang buat job amek gambar orang kawen ni, huhu. Nanti aku kongsi citernya sket kat sini...

6 comments:

[-suziey-] said...

best tgk ramai2..kdng xkelakar blh jd klkr..hrhe...kilng kt penang tu buat photobook ke?smpai ke sana no..

Gieyana said...

kite tgk kt kedai mkn jer kak psl keluar mkn...lg ramai org...ekekeke..

Bellezza Bunga Matahari said...

akami tgk empat beranak je kat umah kak.. tapi meriah gak la.. sb mmg kelakor layak sgt depa tu sbg pelawak dh tahniah buat Jozan..

Cikgu Ma said...

amboi...dh macam kenduri maharaja lawak plak...hehe

Zura@Iwan said...

saya pun layan gak..mmg suka bab2 melawak ni..hehe..

Kesuma Angsana said...

heppy bila jozan menang hehehe