Friday, January 25, 2013

BB Cream SimplySiti pulakkk...

Ni semua pengaruh Yui, anak sedara aku (sebelah abg) dan Sela (adik abg) ler ni..Dorang citer dari testimoni sendiri, huhu..
Dorang kata produk ni bagusss...jenis kulit berminyak mcm kitorang ni sesuai sangat ler guna. Bila guna mende ni...muka kitorang takde ler berkilau dan berkilat disebabkan minyak muka, hehe..
Bila dh sapu kat muka...takde ler nk kena tunggu kejap baru nk sapu bedak ke hapa. Leh terus jer sapu bedak lepas2 tu.
Kalo nk sapu mende ni tanpa taruk bedak pun dh ok dh....katanya..
Dorang citer dh lama dh...cuma baru tadi jer aku berminat nk beli, hehe. Tu pun sbb tengok ada diskaun kat Watsons. Tu yg aku beli satu....RM31.40 bila dh less.
Tp promoter SimplySiti tu sebenarnya suggest guna ngan Dermagic Beauty Moisturiser. Katanya guna moisturiser ni dulu, kemudian leh sapu BB cream....kulit lebih nampak cantik dan segar. Kebetulan harga moisturiser tu tengah less giler2....iaitu kurangnya sampai RM20 sehingga harganya dh tinggal RM29 lebih aje. Tp tu lah, aku tak beli pun sbb dh tak cukup duit dh. Maklum ler, sebelum masuk Watsons tu dh gi mesin ambank bayar ansuran kancil RM350, ngee...

Ni produk ke-2 SimplySiti yg aku guna selepas lipstik, hehe. Tak mampu lah nk guna semua, kan.....

Nota ALONA:-
~Seorang bapa saudara aku sebelah keluarga ayah telah pergi selama2nya menemui Maha Penciptanya ketika jam hampir kul 9 malam 24/01 tadi. Menderita kanser paru2 tahap 4.
~Semoga dicucuri rahmat ke atas rohnya.

7 comments:

❤Kamsiah❤ said...

nanti cantik mcm tok ti hehe

el said...

perghh akk ni mcm2 produk pakai
pmc lah SS lah..pasni kalah che ta wooooooo...:)

alfatihah tuk arwah

wantie said...

Tu lah T dok heran. sai pa la produk tempatan pun mahai cam mebline bagai. tapi dah barang dorang . ikut le nak jual mahal ke murah ke. hehehehe...

Nak jawab cadangan akak tu. Memang mlm tu kami mkn je tak tido kat Otel. sebab... Dah plan 19hb nanti nak pergi bercuti...so, time tu baru guling guling kat otel.

CheNamNam said...

sy ader jugak dgr pasal simply siti punyer produk bagus...

tapi lum pernah cuba sebab mahai kott...hahhaha...sy pakai produk murah2 jerk..:)

kalo sesuai ngan kulit akak leh la teruskan sebab benda2 nie kena ambik berterusan baru nampak kesannyer..kalau kejap2 takdan nak mujarab lah nanti..:)

salam takziah dan Al-Fatihah untuk arwah. Moga dicucuri Rahmat.

Kesuma Angsana said...

amboi kalau sungguh bagai di kata nak kena dicubalah juga ye

Nad MamaZN said...

Alfatihah buat arwah...
Salam takziah

Kak, bb cream ni die takde nama macam lipstik tu ke? Jerat percintaan la, cindai la..takde ek? Haha!

Ena's Palace said...

sy tak pernah pun guna produk ni...tengok lipstik dia pun terang2 la color dia...tp sofar sy suka tgok blusher dia...cantik jugak warna dia..