Thursday, January 3, 2013

Daftar along ting. 5

01.01.2013
SELASA

Dh selesai hal akiss jam hampir jam 12 tengahari....balik umah.
Petangnya pulak...kena hantar along balik hostel. Keluar lambat jgk...maklum ler pasai ingat umah dekat jer kan, huhu..
Tp bila sampai...tu dia....panjang beratur utk buat pembayaran muafakat, huhu.
Utk pembayaran koperasi, caruman dan lain2....kaunter dorang takde ler beratur panjang cenggini.
Beratur ngan along....temankan dia. Maklum ler, orang dh lama dok umah bercuti tetiba nk balik hostel balik ni...perasaan dia lain sket, hehe..
Dh sampai turn along. Bayar RM100 utk program kecemerlangan SPM dan lagi RM100 utk yuran dan pelbagai lagi laa tentang MUAFAKAT. Kiranya mcm PIBG laa muafakat ni, hehe. Jadi, campur2 semua pembayaran...RM400 lebih jgk lah.
Selesai hampir pukul 6 ptg. Terus hantar barang2 along naik ke dorm dia. Opps, orang pempuan tak dibenarkan masuk utk tolong2 kemaskan barang anak2, hehe. Jadi, abg ngan angah jer yg masuk tolong angkut barang2 along.
Dinding kiub along...
Angah tolong pasang cadar....
Along main taruk2 jer barang2 dia dlm locker...
Angah amek aura.....hehe..
Dh selesai kemas ala kadar...dorang semua turun kat bawah semula. Aku ngan akis dok tunggu kat kerusi yg disediakan kat bawah2 pokok sekitar hostel tu.

Dh salam2 peluk cium....tinggallah along memulakan misi SPM nya 2013 ni...

Nota ALONA:-
~Ahad ni nk gi jengok along lagi....hehe....SEBAB APA??

8 comments:

el said...

cam tu je dorm derang kak satu bilik pjgn then buat kiub2 cam tu eh

wantie said...

memang la kak time anak masuk sekolah duit keluar mcm air. T ni nasib le baru sorang. 6 tahun lagi pulak le baru belanja untuk 2 orang..

huish.. lambat tul akiss balik sekolah ye.

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak tahun ni baru first time hantar anak ke asrama... baru tau camner rasanya.. hehehe...

Kesuma Angsana said...

x kisahlah demi anak2kan

ayu Ismail said...

Dah sunyi rmh ina ya...sebab hntr cermin mata kan..hehe

::NureeN:: said...

mak aiii... besarnya dorm drg..
nureen dlu dok sek asrama jgk tp 1 dorm ada dlm 20org ja, katil double decker.. so x der la pjg mcm ni.. hehehe

Nad @ MamaZN said...

Sbb nak kasi spek baruuuuu..kan?
Hehe....
Pandai2 jek!
Kak, baju outing dorg ni baru ke?
Dulu lain kn rasenya?

Zura@Iwan said...

kalau cuti lama..nk blk hostel mmg la rasa lain perasaan tu..huhu..sedih ada..malas ada..keke