Thursday, December 13, 2012

Lagi gambar dicilok...

Semalam kat grup @Taiping di fesbuk...ada ler dikongsikan satu link kisah seram ni. Bukan citer seram tu yg jadi tumpuan aku pun...TAPI gambar tu...mm...mcm kenalllll jer, kan...

Kemudian, aku pun klik............

SAH!!
Gambar tu ada watermark Cintamaniszlite dulu2...ala2 cop gitu. Dalam hati...................aii, kena cilok lagi. Mmm. Follower dia kat fanpage fesbuk ada kawan2 aku pulak tu, huhu..

Aku tak kisah kalo nk amek gambar dari blog aku...tapi kan best kalo diberitahu kat chatbox sebelah kanan tu yg dorang ada amek sekian2 gambar. Kalo bagi kredit pun orait jgk, hehe..
Aku pun suka jgk kalo orang amek gambo kita ni selagi ianya digunakan pada citer2 yg tidak menyalahi undang2 dan tidak salah di sisi agama Islam.
Nampak kengkonon mcm gambar kita ni best ler kan, hehe...TAPI tu laa kalo amek dan diberitahu...... sekurang2nya tuan empunya nya tau jugak ler, kan..hehe..


Kalo tak caya ni gambar ori cintamaniszlite...gi laa kat entry blog aku ni....Misteri Rumah Tua....

Nota ALONA:-
~Ni adalah antara peranan ada watermark kat gambar kita..............(selagi dorang yg amek tu tak crop & buang watermark tu, hehe)...

6 comments:

el said...

fofular lah blog akk t

atty's said...

mesti gmbr dr blog lona lawa2..tu yg diaorg ciluk

tp kasi ler kredit kan ..

Nad @ MamaZN said...

Saje2 la hint die kak...tnye ane dpt.gmbr..
Tkpun ckp, cantek watermark kt gmbr tu...heheh

Atie.Rashid said...

glemer la kak lona... tp x bestla kalau cilok mencilok ni kan.... at least kasikla kredit...

Rinna said...

Tak patutkan dia org nie..main cilok2 pak.. minta laa izin atau pun kasi kredit ker.. tak de laa org marah amik hak org punya.. ikss... sabo je laa.. Na..

wantie said...

blog orang otai photo memang forfularrrrrrrrrrrrrr...

bila la T nak jadi otai mcm akak. dok jadi pemakan petaiu ada la. otainya idak pun.