Saturday, December 29, 2012

Melaka..check out & Masjid Selat Melaka..

18.11.2012
Ahad

Pagi...kul 10 lebih kitorang dh siap2 check out. Sebenarnya nk keluar lagi awal tp pagi2 tu akiss leh terbukak movie citer mengenai anjing dan sebuah keluarga. Aku pun dh lupa tajuk dia, hehe. Citer dia best....maka tertunda ler nk keluar awal, ngee..
Akiss laa yg paling syok tgk...hehe..
Sebelum keluar...isi borang ni dulu...utk testimoni ler ni, hehe.. Tapi mmg puashati dok homestay ni. Dekat ngan Bandar Hilir dan kalo nk ke Bandar Hilir takde laa jem dan byk sangat traffik light.. InsyaAllah, kalo gi Melaka lagi, leh menginap sini.
Kucing di Taman Kenanga Seksyen 3.....
Comeyyyy....
Dah keluar dari homestay....kitorang terus ke Masjid Selat Melaka. Pembangunannya nampak sangat perlahan. Sedangkan Masjid ni dh siap lama dh, beberapa tahun dh...
Aku pun tak tau laa leh maju ke idak kat sini. Harap2nya maju lah. Kalo idak nampak suram jer. Mujur ada masjid kat sini dan sebelah kawasan masjid ni ada apartment yg dh siap dibina. Mgkn nanti ada yg buat sewa jadikan homestay jugak..

Bergambar dari pintu masuk masjid...cuaca mmg terik masa ni.
Bergambar lagi...
Fadel & Dayah...
Fadel & Dayah lagi...
Lepak kat luar masjid..
Angah..
Bergambar berlatarbelakangkan masjid selat..
Menghala ke dewan solat...
Kubah masjid dari dalam..
Ada ler yg sempat solat sunat kat masjid ni..

Masjid di atas Selat Melaka..
Duck tour...dorang ronda2 sampai sini ye...hehe..
Abg tak sempat nk betulkan kaki seluarnya....Amek gambar apa tu???
Abg amek gambar ni laa...gambar kitorang lepak kat sini..
Sebelum balik...sempat lagi bergambar kat sini....
Dari sini....kitorang nk ke Kampung Morten pulak. Masih ada masa lagi ni, hehe..

Nota ALONA:-
~Alaa....lagi beberapa hari jer nk bukak sekolah. Tak best laa...sunyi ler umah...............

5 comments:

Ena's Palace said...

hehehe..da sampai Melaka yer..
selamat datang ke Melaka
ye..mmg kat cni byk bangunan di naikkan...tapi terbiar aje..tak pasti kenapa..cuma masjid ni aje yang hidup buat tika ini...

el said...

bape semalam kt homestay situ kak

Nad @ MamaZN said...

angah ni muka die sejibik muka atok :)

Zura@Iwan said...

best duk homestay kan..kalau g ramai2...brp rate dia kak?

lawa la masjid ni.....

wantie said...

kak.. T tengok kan dayah ngan fadel tu memang tinggi ragam. kalau dapat anak nanti mesti tinggi kan.

Dayah tu mcm t gak. jenis rangka besar.sweet je tengok dorang laki bini tu kan..