Friday, December 14, 2012

Peluang yg dilepaskan...

Sepatutnya 15.12.2012, hari Sabtu esok....kitorang dapat gi A Famosa Water World.
Anjuran kelab rekreasi & sukan kompeni tempat abg keje ni. Dorang gabungkan dgn kompeni dorang yg kat Johor tu. Free aje laa. Trip keluarga dan katanya ada telematch jugak kat sana nanti.
Gambar dari Gugel..
Walaupun kitorang tak penah lagi masuk kat taman tema ni....tapi kitorang sekeluarga tak dapat pi turut serta.
Satunya sebab trip ni pergi balik hari!!! BALIK HARI, ok.
Gi kul 2 pagi naik bas.....sampai sana tak tau laa nk mandi kat ner (mgkn mandi kat taman tema tu aje lah kot, hehe) dan memenuhi segala aktiviti telematch kat sana. Balik ke Semanggol lepas tu jugak dan akan sampai kat umah dijangka tengah malam ler kot, uii....letih!!

Abg kata....letihnya nanti bukan sehari tapi berhari2. Kitorang ni dh ler ada keje lain lak bbrp hari lepas2 tu, huhu.
Teruk betul bajet trip ni. Tak mcm GSL dulu...bajet trip famili dorang besar dan mewah jugak lah siap leh bagi duit poket lagi, huhu.
Tapi kompeni yang baru ni....masa staff ramai tak mau join masuk kelab rekreasi ni...bos besar dh bising2, siap buat miting lagi. Tiap2 bulan RM3 kena potong utk Kelab ni. Bila dh join.....cenggini jer aktivitinya???
Pastu, katanya kalo anak staff dpt result cemerlang dlm exam nasional....leh claim RM100-RM200 sebagai imbuhan atas kecemerlangan tu. Tp bila tanya ofis...rupa2nya leh dpt masa nk raya ke...masa open house hari raya kompeni ke...........Uii, lambat ler lagi. Ingatkan leh ler RM tu nk digunakan utk tampung2 perbelanjaan sekolah dorang, huhu..

Ke-2 nya, kebetulan ujung minggu ni ayah nk datang sini bawak buah pulasan dari kebun arwah mak tu. Rugi2...buah pulasan kat kebun itu sangat sedap, okey!!! Jadi, biarlah ayah datang sini. Leh ajak ayah gi kenduri kawen anak Kak Imah kat Karangan, Kulim tu 15hb sok.

Gambar Hiasan dari Gugel...
Hanya 2 buah bas yg akan membawa staff dari Semanggol & famili dorang gi ke Melaka seawal pagi 15hb nanti..
Dari 38 orang staff tempat abg bekerja kat Semanggol ni....24 staff yg tak pegi bermaksud lebih dari separuh yg tak gi ikut rombongan ni. Bermakna...keluarga dorang pun tak ikut jugak ler, kan...hehe..
Mana kan tidak....lagi seminggu nk ke tarikh 15hb...baru headoffice emel bagitau tentang perkara ni. Ramai yg dh set tarikh tu ngan perkara lain.
Ntah apa2 punya pengurusan perancangan pun aku tak tau ler dorang tu. Sepatutnya perkara mcm ni dh dicanang seawal dua bulan dan paling tidak sebulan dari tarikh nk pegi nanti, kan??
Ini tidak!!!! seminggu sebelum???..fuu!!!
Dah laa tu.........................tak tido sana lak tu. Pegi balik hari jer, weiii...letih walaupun leh berehat dlm bas sepanjang perjalanan tp badan tetap letih, percayalah!!!

Cuma yg best dlm trip ni bila leh jumpa staff Johor dan famili dorang. Maklum ler....loji Semanggol & loji Johor kan jauh2. Bila masa ler nk jumpa bagi kenai selain dari aktiviti yg diatur oleh kompeni sendiri, kan.

Nota ALONA:-
~Masa miting ngan bos dulu...bos kata kelab ni mgkn akan buat trip gi Bukit Gambang Water Park pada bulan November. Balik hari jugak. Tunggu punya tunggu....takde apa2 berita pun. Last2 tukar trip tu ke Melaka pulak. Punnnnnnn balik hari jugak, mmm...
~Psst::- aku yg beriya bising2...macam ler aku yg keje kat situ!!!! kahhhhhh.....

9 comments:

Gieyana Muhamad said...

tme mgmt yg x betui ka tue kak..gila kalau kena blik hr..walaupon x drive, tp memenatkan.....:-)

Nad @ MamaZN said...

Mak aih, balik ari..? Gilo ko apo?
Xpela kak...banyak hikmahnya tu kalu x g
Dpt jmpe ayah akak, dpt mkn pulasan, dpt g kenduri...skrg kn heboh kejap pasal kencing tikus tu...elok la elak dr main kt waterpark

SyaNa said...

hahaa kak biasa la..saya pn kadang tumpang bising psl opis syarul
dia relax jek
hehee

tp tu la kak..x berbaloi jek rasa pegi blk hari
jauh tu..kami yg dok Kl ni pn gi melaka sure nk tido sana
letih kotttt

Rinna said...

Tak pe laa Na..tak de rezeki nak pergi AFomasa tuh tapi rezeki dpt buah pulasan gitu.. sedapnyaa.. :)

Weols esok ke Sunway aje utk FD abgnya.. :)

❤Kamsiah❤ said...

betul...nak hilangkan letih tu bkn sehari...tp berhari2...
tentu terkilan,kan...

::NureeN:: said...

klau ada xtvt mandi mandi g plak jauh mcm ni mmg rersgtlah penat...
t c yerr n rest bg cukup tau...

el said...

asal akk x folow je derang naik asing2..leh lah akk stay nite kt mlka tu hehehe

wantie said...

lor... mandi manda dan telematch bagai memang boleh penat. tak tanya ke. iklas tak ni nak kasi pergi.. hehehe.. lawak je.

senyum senyum t ni bila baca kak ckp akak je yg dok bising mcm lah akak kerja kat situ.

Adei.. terasa la pulak sebab selalu jugak dok komplen ttg acara company hubby.

ieda said...

balik ari kak
huhuh penatnyee kak

kak bukan ke taman tema nie kan tutup buat sementara waktu pasal kes budak jatuh tuu huhuh