Tuesday, December 4, 2012

Tunggu along...

04.12.2012
SELASA

Hari ni baru jam ke-2 along buat praktikal motor...
Semalam sebenarnya tak sampai pun sejam sebab ujan turun setelah bermula lebih kurang setengah jam. Tapi dikira sejam jugak ler, hehe..biasalah tu, kan..
Hari ni cuaca ok...leh buat jam ke 2 kalo nk buat. Tapi along takmo sebab dia kata letih, bosan pun bosan dok pusing kat litar tu dah sejam dah, hehe..Baru tau, ye....ngee...
Along tengah tunggu turn utk pusingan lapan...
Along dh kat lane brek kecemasan....
Sampai ke hentian utk check helmet, lampu signal, cermin dan mcm2 mende laa nk dipandang, hehe..
Aku dok dalam kete yg diparkir kat bawah pokok besar kat situ. Sambil dengar deruan air sungai....leh nk membaca ke...nak menulis rekod ke......nk lelap mata pun boleh, hehe. Tapi mandi sungai, memancing atau berkelah kat tepi sungai tu tak dibenarkan, ngee..

Dah selesai satu jam...sebab along takmo teruskan jam ke-2...kitorang terus balik laa. Aku pun sebenarnya boring jgk nk tunggu situ sampai 2 jam, ngee. Nk gi jalan2 ke tempat lain pun malas pulak. 

Sempat singgah beli ovellette kat kedai Sunflower. Kendian cari bahan lain kat Pasar Mini MKJ ni. Nak buat apa?? nanti laa....dh menjadi baru aku bgtau, hahahaha..
Kat kedai MKJ....Nampaknya akiss dh dpt perangai abah dia dahhh...amek gambo aku keluar dari kedai!!!!
Ok....tu jer lah citer. Kenangan utk along nanti ni.
Tadi dia dapat motor kriss....mmg tak berapa best motor ni. Kalo motor honda ex5 atau honda dream tu ok. Sian aku tgk along punya laa susah nk tongkat 2 motor kriss tu, huhu...
Esok gi lagi......selagi tak cukup 8 jam...

Abes citer..

Nota ALONA:-
~Alahaii...ngantuk lak mata ni petang2................

3 comments:

Nad @ MamaZN said...

Update la mlm...hihi
Mesti.x.ngantuk

Gieyana Muhamad said...

sbb tue sy mls nk amik lesen motor nie kak..ekekeke..

Tp mmg penting lesen motor nie..:-)

siti fatimah said...

hmm... sampai hari ni t dok terfikir. masa nak ambik lesen motor tu, kenapa la bila berhenti kena angkat sebelah tangan mcm stop tu. pas tu ada jugak yang kena buat mcm lambai lambai tu.


bila dah dapat lesen tak praktik pun kat Jalan Raya..