Monday, December 24, 2012

Selamat Hari Lahir Fadel....

24.12.2012
ISNIN

Hari ni adalah hari ulangtahun kelahiran adik kesayangan aku....yang ke 32 tapi msih comel jer aku tgk, hahaha..

Walaupun fadel kat KL...tapi dia masih leh belanja kitorang menjamu selera utk hari jadi dia..hehe. Tambah2 pulak orang dapat bonus, kan, ngee.

Kitorang gi 2 tempat. Pizza Hut & KFC. Terpulanglah pada anak2 aku ni nk anggap ayahngah belanja dorang makan kat ner...sama ada kat Pizza Hut atau pun KFC....huhu..
**2-2 tempat ni mmg dh lama kitorang tak jejak. Agaknya nk jejak lagi kena tunggu besday Fadel tahun depan pulak ler kot, kahkahhhh....

PIZZA HUT
Kitorang gi sini hari Sabtu 22.12.2012, malam kul 9 lebih dh.
Dh janji ngan budak2 ni nk gi pizza hut malam tu sementelah atuk dorang pun ada lagi kat Taiping ni. Sbb katanya...Ahad malam Isnin tu nk balik Bentong dh. Tu yg aku plan gi Pizza Hut malam hari Sabtu tu. Ahad siang mmg tak dpt nk gi sebab kitorang keluar gi photog kat Lenggong.

Malam tu mmg letih...abes keje sampai waktu Maghrib tp gagah jugak ler keluar sbb dh janji ngan anak2. Tak baik nk kecewakan. Dorang pun spare perut utk pizza...bukan nasik, huhu. Rupa2nya last minute ayah tak dapat join atas alasan yg boleh membuatkan aku ternaik kening yg masih tak botak licin ni, huhu..

OTW nk ke pizza mmg nampak ler semua kedai2 makan penoh dek orang. Mcm ada pesta makan layaknya. Tambah2 kat kedai2 makan cina lagilah!!!

Kat pizza hut pun apa kurangnya?? Ramaiii jugak yg masuk situ. Mujur ada tempat kosong yg baru ditinggalkan orang.
Tunggu oder...1/2 jam sebab orang ramaii...
Malam ni tak amek air jag.
Sebok mengacau air ngan serius.....huhu..
Tgk akiss main game boy dalam hp Samsung Ace plus nya, huhu..
Gambar reflek dari cermin....abg yg snap ni sbb tunggu pizza tak sampai2 lagi, huhu..
Yeargh...pizza dh sampai.. Yg ni pizza cheesy seven, terpaksa pilih hat chicken chop, saiz sedang. Hat tiramisu ngan seafood dh abes!!!
Yg ni hawaiian chicken...saiz besarrr punya.
Masing2 dh tak sabar ni...tunggu lama dh....ngan kedinginan ekon lagi. Ish..ish...tak tahan, huhu. Dh leh makan, yeay!!! bismillah...
Bayar makan pizza ni guna duit yg Fadel bagi. Dasat tak dasat...belen cuma RM1.80 aje, hehe...

KFC Kamunting..
Malam tadi keluar pulak makan kat KFC. Sebabnya.........ayah tak gi pizza hut semalam. Tak dapat join atas alasan yg mmg aku tak dpt nk lupakan buat masa ni, huhu..
Jadinya, nk bagi fair & square....aku soh ayah pilih...nk makan masakan tomyam ke......KFC. Ayah pilih KFC.

KFC pun ramai orang...makan situ....take away. Jd, kena tunggu ayam goreng siap dalam 10 minit jugaklah.
Sabar tunggu 9 ketul ayam goreng hot & spicy.
Tp...sambil tunggu tu leh la nk ngap shrimp & prawn tu. Amek 2 set....
Bila ayam goreng dh sampai.....apalagi...bismillah..
Ada perkara lucu masa ni...layankan aje la..
Dh abes...jom balik..
Ada belen seketul lagi ayam goreng. Akiss bawak balik.

**Gambar2 goyang abes...semua guna kamera hp aje.

Fadel & kakaknya yg renek...huhu..
Terima kasih kat fadel.....semoga dimurahkan rezeki...
Selamat menyambut hari ulangtahun kelahiran. Along mendoakan yg baik2 shj utk awak serta peroleh kesejahteraan di dunia dan akhirat. Amin..

Nota ALONA:-
~Kitorang miskin adik-beradik....tp alhamdulillah, kaya dgn kasih syg.

5 comments:

Nad @ MamaZN said...

Hepi bday fadel! Esok nayli plak ;)
Nayli kasi sume cuti... Hehe....

Apa agaknye ye alasan ayah akak tu, hehehe... =)

wantie said...

Hppy b'day fadel. eh baru perasan yg hubby akak ngan adik akak nama nak sama la pulak.

hmm.. nape ek, T pun lebih rendah dari adik/abang abang. then T pun lebih gemuk dari adik/abang abang.

nape ek? tak pe kak. renek renek tu di pandang manis.

Zura@Iwan said...

slmt ulangthn kelahiran buat adik kak lona...eh sm umor ngan sy..hahaha...tp sy tua bulan daaa....

alhamdulillah dpt akak mkn free adik banje yer...kenyang...

ieda said...

eppy bday buat adik akak fadel ...
semoga panjang umur dan dimurahkan rejeki ..
wahhh kak .. makan aje nie .. tumpang seronok ngan bday boy yee ;)

Zana said...

Selamat Hari Lahir to Fadel. Terkesan dengan kata "Ketorang miskin adik beradik.. tapi alhamdulillah kaya kasih sayang".. terkenang anak saya terkontang kanteng sorang sorang tade adek beradek.. katanya "I am alone, no sister no brother, no friend".. hukhuk!