Wednesday, December 19, 2012

Angah juga membanggakan ibu...

Tahniah angah...
Walaupun tak dapat straight's A mcm along tahun lepas, mcm kakak Yui (sepupu) 8 tahun lepas....tapi tak mengapa...ibu tetap bangga ngan Angah.
Walaupun angah tak gi tuisyen (lebih selesa nk belajar sendiri), inisiatif dari pihak sekolah dlm persediaan menghadapi PMR 2012 pun kurang......namun dengan usaha gigih angah study di rumah....akhirnya angah berjaya jugak memperolehi 6A 2B dalam keputusan PMR nya. Alhamdulillah....angah telah memperbaiki keputusan lebih baik dari peperiksaan percubaan.

Tapi apa subjek yg B??
Tu lah.....sayang jugak laa... 
B tu utk subjek BAHASA....iaitu Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris.
Bahasa Melayu tu antara puncanya sebab angah tak baca langsung novel tingkatan 2. Kebetulan keluar pulak psl novel tu dalam soalan BM, mm....nasib Angah lah.
Tak nampak......apa yg angah tunjuk pun tak tau laa, hehe. Slip PMR dan sijil PLBS telah diberi sekali ngan fail ni.
Keputusan angah ni masih melayakkan angah utk diperhalusi permohonannya menjadi pelajar MRSM. Asalkan B itu bukan subjek Science dan Maths. Dan lagi...syaratnya tidak boleh ada C dalam result tersebut.
**Dah gi buat ujian UKKM pun...tunggu jer lah. Semua bergantung pada nasib dan rezeki.

Aku ckp kat Angah...aku tetap bangga dgn PMR nya.
Aku ckp kat angah jugak...........budak2 MRSM pun ada yg dapat keputusan mcm Angah ni. Malah ada jgk yg dapat kurang dari apa yg angah peroleh ni.
Aku bukan cakap utk menyedapkan hati angah...tapi kenyataan sebab pernah melihat situasi yg sama ketika along amek result tahun lepas. Ada kawan2 along yg langsung tak cukup syarat utk teruskan pengajian tingkatan 4 mereka di MRSM lagi hanya kerana tidak memperoleh keputusan yg disyaratkan. Maka, bila masuk tingkatan 4 dia kena belajar di sekolah menengah biasa.

Walaupun kurang inisiatif dari pihak sekolah angah utk buat kelas tambahan (mula2 kata ada....tapi bila dh tunggu...kelas dibatalkan, selalu sgt terjadi mcm tu) namun usaha gigih guru2 mereka ketika mengajar di waktu persekolahan.....sangat aku hargai & aku cuma mampu mengucapkan setinggi2 terima kasih kepada mereka.


Nota ALONA:-
~Entry ni mampu membuatkan aku lupakan kesedihan pd entry sebelum ni...SENYUM :)

8 comments:

Nad @ MamaZN said...

Kan...? Ada berita gembira di sebalik duka =)
Tahniah angah!
Seronok tgk ank2 akak berjaya...
Tahniah jugak buat akak n hubby

Zura@Iwan said...

alhamdulillah...happy2 ye kak...

tahniah Angah!...

bangga kak dpt anak2 yg bijak..

::NureeN:: said...

tahniah angah...
6A 2B tu kira bagus sgt2 dh tu akak...
kita sgt2 bangga kan ngan pencapaian anak2.. :)

el said...

tanpa tuisyen tu wahhh hebatttt
congrat...so ape lagi mtk lah mak banjer makan besar mlm ni hehe

atty's said...

tahniah angah,,keputusan angah tu dah cukup bagus ..semoga angah terus maju jaya.amin

DeLLas said...

tahniah la angah.. bkn senang nk dpt 6A tu.. adoi pening kpala..

Kesuma Angsana said...

tahniah & all the best ye angah

ayu Ismail said...

tahniah angah..insyallaah ada rezeki angah dapat..