Friday, December 7, 2012

Kursus Fotografi - Day 1

Gi kursus ni 27 & 28hb November 2012 hari tu....
Gi ngan Along..
Angah ngan akiss dok umah jer...Tengahari kitorang leh balik jap. Lepas jugak ler masak simple2 utk makan tengahari tu.
Selesa ler sket nk Zuhur kat umah jer. Kul 2 petang baru sambung sesi petang. Ngantuk ya amatttt.. Mujur ler cikgu ngajar pun tau...dia wat ler aktiviti outdoor...mmg luar pintu kelas tu aje lah, hehe..
Ni basic punya jer. Coming soon....utk advance punya lak. Lighting, white balance & studio...katanya!!! Yg ni insyaAllah, aku sendiri sukarela nk pi...
Basic....pasal kamera dan DSLR..
Pagi pun ada wat kejap sesi luar pintu ni....bagi hilang ngantuk!!!
Ramai gak yg hadir...20 lebih......dan ramai jugak yg lebih tua dari aku termasuk sorang kakak tu yg keje kat jabatan imigresen.
Dalam kelas...cikgu guna teropong ajaib dia....
Byk kursus2 pendek diadakan kat sini...nak tak nak aje.
Sesi petang pun ada luar pintu......nampak tak kancil kodok ku itu, hehe..
Peserta bertanyakan soalan pada cikgu....
Along.....
Tak sangka...petang tu ada lak peserta kursus lain (bkn dari kursus photog) sudi jadi talent.....
Umah dia dekat jer...tu yg leh balik siap2 tu..hehe..
Macha security ni pun posing jugak ni, hehe...
Mamat ni salah sorang peserta kursus fotog jugak ni..
Hiperaktif sangat ler dia....ish..ish..
Ni boyfren talent ni yg sebenar. Boyfren dia peserta kursus fotog jugak , hehe..
Dh abes kat luar...kat dalam kelas pulakkkk!!!
Berbakat jugak laa walaupun bidan terjun aje ni, hehe..
Kawan kepada talent tadi....jadi tumpuan jugak utk jadi model petang tu, huhu...
Dh abes kelas...lega.
Tapi esoknya 28hb Nov tu kul 9pg kena mai lagi..sesi outdoor kat Taman Tasik....terus gi sana.

Nota ALONA:-
~Macam yg abang dh ajar kat aku....tapi dapat jgk laa ilmu tambahan...dan kawan2 baru!!!

3 comments:

wantie said...

alahai comeynya. anak sapa le tu.


ups... model yg last tu lagi comey. muka bujur sireh

Nad @ MamaZN said...

Aah, model.baju.merah tu cantek..macam retiss

el said...

kak..nape lelaki xde yg jd talent..jemu lah tgk hahaha