Friday, March 8, 2013

Sang kancil itu...

Sang kancil....kenderaan yg kiut ni InsyaAllah, akan tamat pembayaran ansuran bulanannya ujung tahun ini..
Tapi seperti biasalah...makin nk abes bayar...makin byk laa kedengaran bunyi2 yg tak best didengar, hehe..

Ingat nk bawak dia gi jengok mr. mekanik utk tolong tengokkan bunyi apa tu...(di sebelah kiri)...Tapi takde masa lagi nk gi sekali ngan abg. Aku nk gi sorang2 kat area situ...seram jgk. Maklum ler...kawasan perindustrian kan, huhu..

Kancil ni jgk tgh tunggu masa nk service ni. Nak tukar minyak enjin dan filter.
Tayar depan pun dh membotakkan diri dh....
Semua duit tu, kan...
Selain tu...kancil ni mmg byk dh calar-balarnya. Ada yg tuan dia sendiri yg buat tp takde ler teruk mcm kat bawah ni....
Yg ni....masa kitorang guna kancil jer utk amek gambar pengantin menikah kat umah dia....shoot sana shoot sini masa majlis akad nikah berlangsung kat dalam umah.....yg kat luar pulak jiran tetangga dok buat keje pasang2 khemah. Ntah mcm mana leh kemek dan tercalar panjang mcm ni sampai pintu depan tu renggang mcm dlm gambar tu. Dh ler kemek, bercalar...takde yg datang nk bgtau dan mintak maaf lak tu, adeii..

Bila diukur sukat....masa dorang nk pasang khemah tu...dorang angkut besi tiang khemah ngan basikal roda tiga. Mmg ngam2 jer paras dia. Aduhaii, ntah laa...
Dh parking kat tempat selamat pun leh jadi mcm ni....tak selamat jgk laa, ye..huhu..
Sian kancil ni.....comot sangat dh...
Nota ALONA:-
~Perkara biasalah mende ni, ye dak???
~Tp...yg dh melakukan kesalahan tu tak baik ler dia mendiamkan diri mcm tu aje.

4 comments:

Nad MamaZN said...

Btul tu..
Takde rase bersalah ke?

el said...

kira lama gak lah kete ni berkhidmat tuk akk famili eh

deeja said...

tipah tertipu...
adat manusia yg salah ,leh pulak diam

Zura@Iwan said...

biasa la kan kak keta...makin lama makin la ada yg tk kena...mcm keta zura gak..hehe..