Friday, March 8, 2013

Gi sini...

Pagi tadi gi sini....aku nk buat aduan kerosakan line di tempat along belajar / hostel tu.
Alg nk kol nk keluar tak boleh, terima kol pun tak boleh. Aku nk kol along pun takleh...dia nk kol luar pun tak leh, mcm tu lah tak lebih tak kurang.
Bila jadi mcm tu, kemudiannya hp alg akan terima msj menyatakan ada missed kol dari hp aku. Mcm tu lah dh 4 hari termasuk hari ni.
Mula2 aku ingat sehari dua aje..tp bila dh 4 hari mcm tu...aku gi buat report laa, kan.
Tapi sms leh pulak keluar masuk....cuma kol jer yg ada masalah. Bkn along jer...kawan2 dia yg guna line yg sama menghadapi situasi mcm ni jgk.

Bila aku gi buat aduan tadi...dia kata...kat situ mmg ada problem. Kabel kena curi. Tapi dia akan buat repot jugak dan akan ada tindakan susulan.
Dh tau kena curi...pihak dorang ni dh bertindak ke belum??? Pjg sangat ke kabel tu kena curi??
Cina pempuan tu tgh beli smart phone samsung + line sekali....
Dalam ofis ni...yg menyambut dan memberi nombor kat aku..staff melayu. Guard orang Melayu...dan makcik cleaner orang Melayu...

Nota ALONA:-
~Semoga dorang cepat sket bertindak. Susah nk ckp ngan along. Msj2 ni leceh laa...huhu..

5 comments:

wantie said...

betul tu kak. memang kalau sms ja jadi mati kutu nak tulis. kalau ckp lajusssssss je kan.

sms ni budak budak cintan cintun suka kot. sebab nak buat ayat ayat puitis. T pun kalau sms ni malas.

Nad MamaZN said...

Harap cepat la pihak dorang baiki kan...

::NureeN:: said...

klau kabel kena curi, dia dah jadi kes emergency, biasanya bleh sattle dlm 1 @ 2 ari ja.. kecuali klau kabel tue tersgtlah pjg.. klau kes emergency unit nureen mmg cepat, :)
nureen mmg bhgn kabel tp bkn maxis la hehehee

Gieyana said...

kak kena tukar line len la kalau x ok2 ag...:-)

el said...

xleh pakai line lain ke kak