Thursday, March 14, 2013

Leh ber'wifi' dah...

13.03.2013
RABU

Sebelum ni....kitorang online pc guna modem TP-LINK biasa aje.
Budak2 ni kalo nk wifi ngan hp masing2...ikut nasib ler, hehe. Kalo kakak Yui kat umah sebelah ni on wifi dia....maka dorang akan tumpang2 ler. Dh tau password kan, lalalala....

Tp...rasanya mcm perlu jgk umah ni ada wifi sendiri. Ada keperluan jgk rasanya, hoho. Leh online guna laptop kat depan tu jgk. Tp kena kontrol2 jgk ler....jangan ler semua ngadap gajet aje kan....sampai takleh nk sembang2 dan buat aktiviti kekeluargaan bersama2. Rasa2nya tak kot. Sbb, masa numpang wifi Yui pun dorang takde ler semedang dok hadap gajet. Ada gak masa nk bersembang2...

Tadi, aku ngan abg keluar gi ESS Komputer....cari mende ni. Leh sambung kat modem biasa yg dh ada. Utk mengelakkan pembaziran...beli aje wireless n router ni. Sambung terus kat modem biasa tu. Bila dh sambung...dah setting.....leh ler semuanya berwifi. Tp 2 bijik pc ni mcm biasalah jika nk berinternet. Kena guna wayar jgk.
Harga RM60 sebijik...
Ni lah barang2nya sebelum abg pasangkan, disambungkan pada modem biasa tu dan kemudian di'setting'kan. Kalo harap aku...apa pun aku tak tau, ngee..
Nota ALONA:-
~Akan digunakan bila perlu jer....

6 comments:

wantie said...

betul tu kak. T ni guna wifi. bila T guna lappy, hubby guna note dan amirul guna tab. memasing buat layan je.

tapi... boleh cemuih aih. pas tu pot pet pot pet gak nyembang. hahahaha...

Zura@Iwan said...

zura tk guna wifi pun kt umah..berukban pun tk pakai...hehe..

Nad MamaZN said...

Kami pun ber wifi
Guna unifi :)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

bijaknyerrr...
kalau harap akak pun memang tak tau jugak..
akak pun baru gak try maxis punya wifi... dulu guna broadband digi dgn celcom.. dua2 sakitkan hati... kejap2 putus.. mmg geram sokmo.. kali ni nak jenguk blog guna hp je.. laju jer..

Kesuma Angsana said...

wah seronoklah yer

el said...

ha pas ni lima2 org ngadap tenet je lah manjang hahaha