Wednesday, March 13, 2013

Geram lah......

Sejak bulan Februari ari tu...ntah naper dh tak leh nk parking kat tempat biasa bila gi gym kat kompleks rakan muda tempat aku ni. Mula2 dulu alasan ada kecurian...kot ler kan...nk menyiasat ke hape...tp sampai skang dh sebulan dh...cam tu jgk. Masih tak leh nk parking kat tempat yg berkenaan.
Pengunjung nk beriadah kat sini cuma leh parking sampai kat sini aje, kat ngan pejabat pentadbiran dorang. Macam aku ngan abg ni dh tak leh ler nk parking kancil dan moto kat ngan gym dh. Ni bukan soal malas nk berjalan ke hape tapi soal keselamatan kete. Bila kita buat exercise....barang2 peribadi mcm wallet yg ada i/c dan lesen memandu mesti lah kena taruk dlm kete kan. Nak bawak sampai kat gym pun tak leh sbb gym rakyat sini mana ada sediakan locker berkunci utk pengguna gym tu.
Dh kena block kat sini....dorang punya silap...pengguna lain yg jadi mangsa.
Kalo benar laa ada kecurian besi kat tandas ke hape....salah siapa sebenarnya??
Nak ikutkan...kat mana2 pun ada kecurian besi ni. Tu TM ngan TNB tu....lagi ler kes kecurian kabel setiap hari ada.
Tp pihak atasan pengurusan kompleks ni nk senang punya pasal......bagi arahan dan notis utk parking cuma di satu tempat aje. Tak leh nk parking kat dalam. Ngan alasan...payah pak guard nak pantau kalo ada orang bawak keluar barang2 yg dicuri dari kompleks...
Tak tau ler pemikiran mcm mana..Kalo orang nk mencuri...parking kat tempat yg dibenarkan tu pun dia leh bawak laa barang2 yg dorang curi tu keluar tanpa pak guard sedari. 
Ntah apa2 punya alasan ntah.
Kat sini bkn gym aje yg guna utk parking. Kot orang nk guna dewan selera tu pun parking kat sini jgk. Pengguna gelanggang futsal pun guna parking sini jgk.. Budak2 sepak takraw pun parking kat sini..
Puas hati laa dia tgk kawasan parking ni kosong???
Main block2 mcm ni aje dh skang ni. Motor semua dok parking berlapis2 dh. Bila mengganggu laluan, parking senget....semua kena panggil betulkan kenderaan dorang. Mana laa ahli2 gym tu tak bengang. Pak guard lorat menegur salah parking laa apa laa...takut pengarah marah. Abes...dh kat dlm tak leh nk parking...semua ler motor tertumpu kat situ nk parking, kan....
Ramai pengguna gym yg geram ngan pihak pengurusan ni. Alasan tak munasabah langsung. Nanti kot dh semua2 parking kat situ aje punnnnnnn.....tetiba ada hilang lagi besi kat dlm kompleks sukan ni.....dia nk soh parking kenderaan kat luar pagar pulak ke???
Kalo mcm tu...ramai ler yg angkat kaki tak masuk dh kompleks sukan ni. Ramai2 gi komplen kat fesbuk Menteri masuk dalam paper itu ini, kan...nak sangat!!

Tu lah...dulu dh ada pengarah yg bagus, ada kiosk budak2 muda jual burger, air minuman kat dlm tu, ada free wifi yg on sentiasa....dahhhhh kena tukar. Pantang ada yg bagus...mesti dpt arahan bertukar.
Pastu, dapat yg kurang bagus. Yg kurang bagus ni pulak....abes wifi free dorang tutup waktu malam. Kot tutup pun...bkn ke wifi tu dibayar bulanan?? Bkn dibayar berapa byk digunakan. Kalo idak, leh ler jgk aku berwifi ngan netbook masa tunggu angah ngan akiss nak abes taekwando setahun dua lepas. Kiosk gerai pun dh takde orang meniaga dh. Kalo idak dulu meriah jer kat situ. Siap dorang wat tayangan skrin masa ada perlawanan bola yg penting2.
Yg tu pun dh bertukar ntah ke mana. Datang pulak yg baru 2013 ni. Yg ni lagi ler...............semua nk tunjuk pembaharuan.....argh!!! adat laa tu bila dpt kuasa, kan.
Kompleks ni adalah utk rakyat..........dibina utk rakyat. Kalo takde kompleks utk rakyat ni...takde jawatan pengarah tu kat sini.

Nota ALONA:-
~Elok ler pun skang ni cuma gi gym aje....dh tak gi hantar budak2 taekwando kat sini. Kalo idak lagi rimas ler aku ngan perkara remeh2 mcm ni tp dorang takleh nak tangani sebaik yg mungkin!!!!

2 comments:

Kesuma Angsana said...

sebab orng lain dah menyusahkan ramai orng kan

Zura@Iwan said...

ada la alasan tu kut tk leh parking kt citu kan kak...huhu

neway best la akak gi gym..ni kena bayor tak kak?