Wednesday, March 20, 2013

Surat lambat sampai...

Surat ni aku terima semalam Selasa 19hb Mac...
Surat utk mesyuarat Agung Muafakat di mrsm di mana akiss belajar tu. Mesyuarat agung muafakat ni mcm mesyuarat agung pibg jgk ler cuma kalo kat mrsm ni...dorang tak panggil pibg...tapi muafakat, hehe..

Miting ni akan diadakan pd 22hb ni...Jumaat ni lah.
Jumaat ni....
Ikut pengalaman along belajar dari form 1....miting muafakat ni mmg selalunya diadakan ketika hari nk balik utk cuti sekolah...sbb masa tu sambil2 ibubapa mai amek anak nk balik umah...dorang leh datang awal utk miting. Jimat masa, jimat hari dan jimat tenaga....hehe..
Ada jgk diadakan ketika hari nk hantar anak balik asrama......ikut pentadbiran lah.

Tp masalahnya...dorang nk jawapan kehadiran tu selewat2nya 15 Mac ari tu. Sedangkan surat pun baru jer sampai 19hb...camno?? Mgkn lambat diposkan oleh pihak pentadbiran...tak tau lah. Sebab kes sama mcm ni penah berlaku jgk kat mrsm tempat along belajar jugak pd awal tahun ari tu.
Jawapan selewat2nya pd 15/03
Tp cop kat sampul surat pun 15/03.....camno???
Nampaknya tak dpt gi la jgk. Tambah2 pulak.....aku dh bagi jawapan terlebih dulu utk menghadirkan diri pada hari rundingcara akademik kat mrsm along pd hari yg sama miting muafakat kat mrsm akiss (22hb).
Kena pentingkan along dulu sbb along nk SPM tahun ni. Hari tu ibubapa akan berjumpa ngan setiap guru subjek utk diberitahu perkembangan anak masing2 dan apa lagi aku tak tau lah, hehe. Tunggu Jumaat ni, ye...hehe...

Abg mmg tak dapat nk pegi laa...sbb dh 2x keluar dari opis utk urusan peribadi (amek akiss 13hb ari tu dan hantar akiss balik hostel 18hb baru2 ni)....Nak cuti pun tak boleh psl cuti ciputttttttt sgt bila loji air tu diambil alih oleh syarikat baru. Cutinya mcm abg keje kat tempat baru. Padahal...abg keje kat situ dh lama....cuma majikan jer majikan baru. Nasib laa, kan..

Nota ALONA:-
~Miting muafakat mrsm along dan mrsm angah pulak tak tau ler bila. Kalo bertembung jgk nanti...payah jgk ler, hehe..
~Maaf, aku citer pasal anak wlpn anak dh besar2 sbb aku dh takde anak kecik2 kiut miut shomel2 dh, hihi...

3 comments:

Nad MamaZN said...

Takyah la sori sori kak..
Elok jugak cerita pasal anak anak dh skolah ni
Jd panduan pada kami yg anak kecik kecik lagi ni
Heehee

Zura@Iwan said...

kdg2 gitu la kan kak..surat tu lmbt smpi..tp tk per la..kak dh janji nk gi yg along punya..

# kak..tak kesah la..kak ceta psl anak2 dh bsr..ni pun sharing pgalaman akak bg kami2 yg ada anak2 kecik ni..hehe

Kesuma Angsana said...

xde rezekikita nak join samalah tu... done clik2 juga ye