Thursday, March 21, 2013

Suka lain dari yg lain??

Skang ni dh mcm trend pulak kan orang kita suka melancong tengok negara luar terutama kat Asia ni. Bagus laa....jauh berjalan luas pemandangan.
Baru2 ni aku ada gi baca blog sis Yan tentang trip dia gi Hanoi. Aku suka part entry ni, entry yg ini dan entry ini. Beliau mmg suka travel dan aku pun suka baca pengalaman2 mereka.

Aku mmg suka tgk tempat orang...walaupun cuma kat Malaysia jer. Arwah mak pun tau tentang tu sampaikan masa mula2 kenal keluarga suami aku pun....arwah mak dh cerita kat cik abg aku tu yg aku ni suka 'berjalan2'. Tapi suka aje lah....bkn dijadikan hobi dan kemestian. Ikut bajet, ikut kemampuan.

Baru2 ni dlm emel aku tgk lagi apa yg ditawarkan oleh stardeal.com ni, hehe. Dorang ni mcm groupon, livingsocial tu jgk ler. Cuma dlm hal2 mcm ni....risau ada caj tersembunyi. Tu jer lah, kan...Kot kang tetiba ada caj tersembunyi mau ke haru kalo tak cukup bajet, hihi. Tapi kalo betoi2 berminat...leh baca syarat2nya, leh kol ofis dorang, travel ejen yg uruskan perjalanan tu, kan...Itu hak kita sebagai pengguna.

Ok laa...sini aku nk kongsi ler satu tempat kat negara China yg ditawarkan oleh stardeal baru2 ni. Mmg jarang ler tgk orang kongsikan pengalaman dorang gi sini kat dlm blog....iaitu Guilin...
Syarat paling nampak....minimum 4 orang, ye...huhu. Lagi ramai lagi bagus. Makan2 kat sn dorang gi tempat halal ke idak tu tak tau laa. Mgkn leh deal lain ler kot, kan...
Di bawah ni antara tempat menarik kat sana...(gambar aku cilok dari stardeal tu jgk, hehe)..
Owh..pemandangan mcm gambar kat atas ni...leh tgk kat hutan royal belum di negeri Perak..ada laa sket2, hehe...
Ni sket pasal Guilin...(aku copy & paste aje...aku mana ler pandai sgt berbahasa inggeris ni, ngee)
Guilin is a beautiful city. The town center is surrounded by two rivers and four lakes and studded with sheer sided karst mountains. Outside the city center, the buildings are less well kept. The main industry in the city is tourism so the city is much cleaner than other Chinese cities.

China's most picturesque region and has long been one of the world's most famous travel destinations, Guilin. It's breathtaking scenery has attracted many famous poets and artists for thousands of years. Artists are able to find inspiration from the Karst mountains and the unsurpassed beauty of the Li River.


Nota ALONA:-
~Ada sesape nk gi Krabi & Hatyai ujung tahun ni lepas abes exam SPM?? hehe. Jom gi ramai2 ngan kete masing2...JOM!!!
~Aku dh tanya pengalaman sorang member blogger/fb yg baru gi sana baru2 ni serta cara2 urusan semua.. Dan dh survey2 ler beberapa blog dorang yg dh penah gi ngan kenderaan sendiri. Nanti nk bentang cadangan sume ngan mereka2 yg dh berminat nk join ni, hehe. Yg tak berminat tu tak mengapalah punnn.....sbb ni baru perancangan aje :P

7 comments:

Nad MamaZN said...

Bestnye..!
Saya nak kirim fm setiap tmpt yg akak stop hehe

Hunny Kitty said...

saya nak pegi hatyai ngan krabi this coming mei insyaAllah...

Hunny Kitty said...

n lepas tu dalam bulan 5-6 ada programme ngan kementerian belia dan sukan KL-Hatyai ...menarik kan?

myaishahhafiz said...

hatyai & krabi memang best, :). dah pi byk kali tp tetap nk pi lg..

ada rezeki bleh la sya join akak

myaishahhafiz said...

sorry kak, nk iklan sikit. :)

klau ader sesiapa yg berminat nk tambah pendapatan dgn menjadi agen dropship sya bleh pm sya di https://www.facebook.com/auramegatrading

just taip (sya nk jadi agen dropship)
nanti sya terangkan caranya.

x perlu modal, anda ambil order shj, yg lain sya uruskan,

::NureeN:: said...

bestnyaaaa....
nak pegi jugakkkkk

wantie said...

hujung thn t tak leh pi mana mana. ada projek besar. kekonon la. klu idak leh la konvoi noh