Tuesday, March 12, 2013

Minum2 di petang Ahad....

10.02.2013
Ahad 

Petang tu sebelum hantar along ke hostel dia...kitorang singgah kat kedai ECO RM2 ni. Along nk beli biskut. Aku bagi RM6...dapat 3 peket. Along beli kek roll sepeket dan biskut 2 paket.

Kitorang minum kat sini. Nak tau gak apa yg ada kat dlm cafe Fruit King ni..
Aku pun tak tau cawangan lain kat ner...malas pulak nk google, hehe.
Kedai ni sebelah aje ngan ECO RM2 tu...
Kat sini jgk ada 2 lagi kedai makan baru beroperasi.
Salah satu tu..(kedai tomyam) adalah milik kawan kitorang sama2 line fotografi ni. Wah, makin maju. Dah ada kedai gambar sendiri dan skang bukak restoran pulak. Alhamdulillah, seronok tgk member maju. Ia jgk boleh menjadikan satu inspirasi pada kitorang. Nanti, leh try makan kat restoran dia...sbb kitorang pun baru tau restoran tu milik dia selepas dh singgah minum2 kat Fruit King petang tu, hehe. 

Ok, ni citer kat Fruit King Cafe, Kamunting....
Ni suasana kat dlm Fruit King...deko yg unik. Owner suka barangan lama....Meja pun guna gelong kayu utk wayar kabel telekom atau tnb tu, hehe...
Ada gambar kete mini yg nombor platnya bermaksud telah didaftarkan kat Pahang, hihi...
Ada gak daun tingkap kayu ditempek kat dinding cafe sebagai deko...
Ni air along....Jus Fuji Epal...sedapp...
LATTE...punya laa besaq mug. Mug untuk sup ni, hehe. Sape punya?? Alahh, kalo air panas ni sape laa punya lagi kalo tak suami kesayangan aku tu, hihi..
Sebelum diminum....slurppp..
Oh, lupa....ni air aku oder...Jus Red Dragon Fruit, hehe...sedapppp tau!!!!
Roti bakar peanut butter...
Haa...puas minum air besar mcm ni...
Ni roti bakar along...roti bakar biasa...kaya ngan butter..
Ni aku punya oder...sama mcm along cuma tambah cheese aje. Disebabkan cheese byk...4 keping tu aku bagi kat abg dan along jugak, hehe....
Ok....along nak makan...bismillah..
Gambar2 tu semua abg yg snap. Masa oder sampai......aku ngan along masih kat kedai ECO RM2 tu. Beratur membayar..................Dasat tak dasat....kedai tu sampai skang orang penohhhhh aje. Disebabkan tu, ramai yg cuba amek peluang bukak kedai makan kat deretan bangunan premis tu. Lepas dh penat beratur membayar kat ECO...leh gi lepak2 minum. Lepas tu disebabkan terbau masakan oder dari orang lain....kita pun alamakkk, terasa lapar pulak!!! Maka kita pun oder makanan jugak, hehe...
Nampak kan....nampak...strategi berniaga???.............

Nota ALONA:-
~Rasa mcm nk bukak kedai makan jugak lah...............hahaha, kelakar jer bunyik!!!

Ok....lepas2 jer dh hantar along balik hostel jam 6 petang.....abg bawak aku ronda2 taman tasik. Tgk2 gelagat orang. Tapi syok pulak tgk gelagat orang...maka abg pun berenti dan join parking kete kat tepi2 jalan ni utk diperhatikan orang pulak, kahhhhhhhhhhhhh...
Ramaiiii yg keluar beriadah dan bersiar2 petang tu. Tgk laa...lot parking tak cukup....orang dok parking kat tepi jalan mcm ni. Kitorang pun folo jgk, kehkeh...
Beruntung tau orang yg dok sekitar Taiping....ada lake garden yg luas utk beriadah dan berekreasi.
Ramai yg berjogging, main badminton ngan anak2....main tendang2 bola ngan anak2 kecil....
Aku ngan abg gi pijak batu2 refleksologi tu aje.
Keluar ngan sang kancil....
Kalo sape2 nk tgk lumba motor free kat Taiping ni....leh ler gi lepak kat lake ni petang2 hujung minggu. Tapi risiko tanggung sendiri lah sbb perlumbaan tu anjuran sesama dorang aje, hehe. Kalo nampak kelibat polis...semua bersurai lintang pukang. Sangat bahaya pd orang ramai yg nak melintas jalan dan kenderaan yg sedang lalu lalang kat jalan tu...

Dari taman tasik....kitorang singgah umah mak jap. Abg nak pasang semula wayar speaker kat tv mak tu. Dh azan Maghrib...kitorang pun balik ler umah yg selang 2 jalan jer ngan umah mak mentua aku tu...

11 comments:

Nad MamaZN said...

Strategi baekkk punya tu kn kak?
Akak nk bukak restoran apa kak? Hehe

Bellezza Bunga Matahari said...

sekali pon xpernah p lagi kedai eco rm2 tu kak.. siyes asal lalu je org penuh.. mmg xboleh la dgn perut sarat ni, ngn ank2 kang berlari2 suami ema pun xkenan nk p lagi.. seb ramai org.. tp cafe fruit king tu mcm menarik juga kan.. :)

ibuayu said...

suka tgk deco tu...nak gak cr kabel meja tu..nak buat pondok bacaan sek hehe

wantie said...

tu dia dok penuh lagi orang kat kedai RM2 tu yer. Patut pun org bukak restoren kat deretan situ.

ye la lepas letih membeli belah. perut pun letih gak. boleh la mengenyangkan perut lepas tu kan...

wantie said...

ha.. kak lupa lak nak suggest.

suruh el mai bukak restoren kat sini. dia kan minat bebenor nak bukak kedai makan.

el said...

last foto tu cantek lah kak..buat lah pic profile kat fb hehehe
roti bakar..baru isnin lepas bedal 1ketul gie pya haha

mamawana said...

Assalam

Jus Fuji epal..sedapnyer..terasa lalu ka tekak..teringin plak youuu...tak aci laa tayang2 gitu.. buat I haus ni...heeeee

mama ila said...

wahhh..katne nie??? cam best jer makan2 minum2 kat sini..terliur tau tgk air ngan roti bakar tu...hehe

salam kenal..ila follow sini =)

Kesuma Angsana said...

deko kedai cafe tu menarik. Daya tarikan utk tarik pelanggan juga tu

Zura@Iwan said...

menarik kedai dia..guna meja n kerusi kayu...

tp mcm rendah la plak meja tu kan..hehe..

CheNamNam said...

roti bakar peanut butter tue macam best lahh kakkk...*telan ayaq liuq*