Monday, March 25, 2013

Antara urusan hari ini..

25.03.2013
ISNIN

Pagi ni ngan malasnya....kena buat jgk ler. Kalo ikut sgt penyakit M....apa pun tak boleh nk buat, kan..huhu. Ni malas ni bkn apa...lemak tepu dh byk sgt kat dlm badan...tu laa sebabnya kot, huhu.

Pagi tadi keluar ngan along jer. Bawak along gi prektis moto kat trek. Esok nk ujian. Susah sket bila dok asrama cenggini lah...kena tunggu cuti sekolah baru leh buat ujian sampaikan lesen L pun kena renew sbb dh abes tempoh 3 bulan, huhu...
Tak ramai yg nk berlatih utk ujian esok. Mgkn sbb dh kul 9 lebih kot...
Harap2nya esok along leh buat lah.
Cuti sekolah ujung tahun ni nanti....giliran angah pulak utk amek lesen motor, mm..

Dh selesai...ronda bandar tepen. Kedai jam belum bukak lagi ke....atau mmg cuti hari Isnin ke.....aku tak tau lah. Aku nk beli jam kat kedai tu. Jam aku dh rosak. Tak biasa kat kedai jam lain, mm...

Tak dpt beli jam....terus gi AmBank...baru nk gi bayar ansuran kancil utk bulan Mac ni. Sepatutnya semalam...tp lewat sehari lagi, ngee.

Dari AmBank....terus hala ke pasar Kamunting. Beli ikan, sayoq.....hehe. Bila gi pasar dh dekat tenghari ni....dh takde pilihan sgt ler, kan. Beli jer laa apa yg ada.

Dari pasar...terus ke JPN Kamunting. Nak amek ic baru along dan angah. Alhamdulillah, orang tak ramai sgt. Utk amek ic baru...cuma kena tunggu 4 no. giliran jer.

Keadaan semasa menunggu....
Angah tak ikut. Jadi aku amekkan utk ic dia sekali. Seorang ibu leh tolong amekkan ic anaknya. Cuma perlukan ic ibu dan scan cap ibu jari kanan.

Nota ALONA:-
~Byk keje..................................tp sempat apdet blog... :P

4 comments:

wantie said...

hahaha... ayat yg best. banyak kerja tapi sempat update blog. kikikikik..

kejap ja rasa. pejam celik pejam celik dah nak test Along tu ya. Pas ni senang la sikit. baru lega nak lepas naik motor. sebab dah ada lesen.

❤Kamsiah❤ said...

ptg kelmarin,pas mkn kenduri kt kuala kurau..akak ke taiping...elok2 sampai ja..hujan bkn main lebat,angin kencang,kilat,petir...

hehe usahkan nak berphotoshoot kt taman tasik,keluar dari keta pun tak..

Nad MamaZN said...

Ok la tu..
Byk mende settle
Lega sket :)

el said...

el x wat lagi ic baru..malas...haha