Thursday, March 21, 2013

Gajet baru....

Gajet ni baru tak baru jgk laa...
Beli bulan lepas...
Tapi masa baru beli dulu tu pun mmg tak belek2 sgt pun. setakat guna sms, kol....dan amek gambar jer. Aku buat mcm hp biasa jer, hihi..
Yg lain2 tu aku kena tunggu jumpa pakar2 aku dulu, hehe..sape lagi kalo bukan angah dan akiss.

Mula2 daftar whatsapp...masa gi jengok akiss ujung Februari ari tu. Ada wifi free tau kat tempat akiss tu. Tp takleh nk bukak fesbuk, hehe. Walaupun abg yg tlg daftarkan whatsapp tp ada akiss kat sebelah, hehe. Maklum ler...anak2 yg terlebih dulu pakai hp Samsung ni dari mak dorang, kan. Abah dorang masih guna SE lama yg jgk dh gelong2 tu. Tp berbaloi laa sbb dh guna lama dh. Bkn takmo tukar tp masih belum ada peruntukan, hehe..

Aku beli Galaxy S III mini aje pun.
Mmg beli kat booth Samsung...di Taiping Sentral.
Telan air liur aje masa hulur duit nk membayar tu...huhu..

Baru ni rasa ada keperluan nk guna mende ni.....sbb tu yg beli. Tambah2 pulak hp merah aku tu dh mula wat hal sejak ujung tahun lepas.
Casing ni percuma dgn pembelian tp cuma warna kuning aje. Warna yg lain kena beli sendiri laa..
S III mini aje...jadilah. Rasa jgk walaupun mini...hehe..
S III mini ni masih guna simkad saiz asal...tak perlu nk dikecik2kan dipotong simkad tu..
Masa beli ni ada lagi promosi....tu yg leh dpt kotak mcm ni. Dlm kotak ni ada sample produk kosmetik luar negara (aku tak penah dgr pun jenama tu) & cokelet (tak makan pun sbb tak tau ler halal ke idak sbb takde langsung logo halal kat situ. Baik halal jakim atau pun halal biasa....hmm)
Jadi laa....wlpn tak dapat S III mcm adik aku tu......kaklong dia guna S III mini ni pun dh ok sgt dh.
Orang lain...pakai mende ni dh tak heran apa dh kan. Dorang dh ada S II, S III, Experia mahai2.....tp dalam masa yg sama guna jgk tablet skrin besaq tu, hehe. Hebat....hebat..

Skang ni, aku dh pandai ler sket2 nk berwassap, nk online fb, check emel melalui hp ni.

Nota ALONA:-
~Mende berteknologi ni mesti akan rosak jgk wlpn beli yg ori. Cuma kalo ori tu..insyaAllah, leh guna byk tahun laa.
~Hp abg tu pun tunggu ada duit jer tu nk ditukar baru, kan....bang...kan...huhu.
~Ehem...dh bau bau BONUS dh ni..............hihi...

7 comments:

wantie said...

meh kak add t dlm wassap tu. wassap sampai berasap. hehehe

Nad MamaZN said...

Kak, jom wasap jom :)
Bukan akak baru beli hp se kan sblm ni? Dlm thn lepas x silap..

ALoNa CintamaniszLite said...

NAD:- Hp tu utk no. digi, hehe..

mama leen said...

S3 mini pun best jugak.. :)

Zura@Iwan said...

kak meh add saya kt whatsapp yer..

Rinna said...

Orite ler.. ikut perkembangan semasakan.. :)

ibuayu said...

akak pun memang suka dgn brand samsung...murah mahal sama je