Monday, March 11, 2013

Dari minat jadi bisnes...

Ari tu masa gi amek gambar majlis perkahwinan kat area Pantai Remis.....aku tertanya2 gak...pengantin ni amek pakej pelamin, baju dan mekap kat mana? Pekan Pantai Remis atau Taiping terus??

Tp tak sangka lah...kat dalam area kampung tu...di jalan yg bukan jalan utama...ada sebuah butik pengantin milik sorang anak muda kita ni.
Mmg sebuah bangunan ni adalah butik dia...
Tak sangka tau...kat sini...yg jauh jgk laa dari bandar ni...ada butik pengantin yg menyediakan pakaian pengantin yg terkini designnya...cantek2 pulak tu.
Tgk kasut2 yg dia sediakan utk pengantin pempuan ni....fuh!! vogue gitu.
Putih pun...ada tone2 kaler putihnya...
Aku paling berkenan ngan kaler cekelet dan pink/purple tu....tapi kalo aku sarung...mau abes rabak gaun pengantin tu, kehkeh....
Yg sedang menatarias tu lah pemiliknya. Katanya dia mmg minat ngan bidang ni. Dh mula menceburi sejak tingkatan 3 lagi, wahhh...
Alhamdulillah, dh jadi bisnes dia dh skang ni. Di samping tu...butik ni memudahkan jgk ler bakal2 pengantin yg berada di sekitar kampung berdekatan. Takyah cari jauh2 utk cari baju2 pengantin terkini, pelamin terkini...(pelamin pengantin hari tu mmg cantek tau!!)...

Nota ALONA:-
~Semoga Hafiz terus maju jaya...
~Boleh klik SINI utk mendapatkan perkhidmatannya..

12 comments:

Nad MamaZN said...

Nk tgk pelamin!
Baju2 pengantinnya up to date!
Moga trus maju

wantie said...

tu la kan bila dah minat tu boleh menguntungkan. teruskan je la.

semoga dia suksess juga.

jeles tau dengan kedai A to Z yang sekarang ni dah di perbesarkan. Dorang tu cina tapi jual barang barang perkahwinan melayu .

kalau la anak melayu kita yang buat biz tu bangga sesangat.

Delimasari said...

udah minat yer

❤Kamsiah❤ said...

kenapa kebanykan butik pengatin,ownernya lelaki hehe..

cantik2 baju kat butik tu..

Hunny Kitty said...

memang cantik2 kottt

Rinna said...

Tgk pada baju pengantin tuh mmg up to date laa baju2 dia.. curlast.. :)

Gieyana said...

cantik la bj putih last tue..kalau sy pakai mau boyot kt depan..kah kah...

el said...

hahahahaha lau el pun sure rabak gak kak alona woiii hehe

atty's said...

memang cantik baju2 pengantinnya..
kalo aty sarong pun mau rabakmabak

Kesuma Angsana said...

ada usaha & minat pasti jaya kan !

norhidayati said...

kat mana yek butik pgntin hafiz ni?

ALoNa CintamaniszLite said...

Norhidayati...

Kat Kg Permatang Raja, Pantai Remis. Tapi butiknya bukan kat jalan besar...kena masuk lorong berdekatan ngan masjid tu. Rasanya kalo tanya kat orang kampung tu pun tau ni..
Tak pun klik kat link ni..fesbuk owner butik tu sendiri.

https://www.facebook.com/butik.pengantinhafizs

Terima kasih sudi jengok blog ni, ye...