Sunday, February 10, 2013

Buat apa hari Sabtu??

09.02.2013
SABTU

Pagi tu jenoh mengemas mcm2 termasuk lah susunan buku kat rak2. Byk mende dh buang pun...rumah nampak masih byk barang2, huhu.
Abg mesin rumput kat tanah sekangkang kera tu. Along ngan angah tolong sapu dan selesaikan kemudiannya.
Baju yg dh dibasuh ada yg perlu disidai kat penyidai tambahan. Maklum laa...along balik bawak cadar, selimut, sarung bantal, tuala dan baju2 kotor dari asrama dia.
Tambah pulak...aku bilas baju2 angah dan akiss yg baru dibeli utk dibawa ke asrama nanti.

Tengahari tu...dh dekat kul 1...tetiba abg baru tingat yg hari tu kawan dia ada jemput makan kenduri kawen anak dia..huhu. Aku & anak2 pun bersiap2 ler.
Tapi kena singgah Taiping Sentral dulu. Nak beli tiket Hantu Kak Limah 2 utk tengok tayangan malamnya nanti. Dapat ler tiket kul 8.30malam. Tengok beramai2 ngan famili Sela dan famili kak nor, hehe..
Dh beli tiket...terus ke umah kenduri. Sambil makan2....sembang ngan kawan abg yg juga empunya PA system yg disewa oleh tuan umah kenduri tu yg juga kawan abg, hehe. Faham tak ayat tu?? Sori lah..buat entry masa tengah letih dan mata pedih ni, ngee..

Dari kenduri...kitorang terus ke Giant...nak beli bantal angah dan akiss dan beberapa barang lagi lah yg perlu dibeli kat situ.
Angah malu2 abah nk amek gambar dia, hehe..
Beli baldi, hanger, bantal....itu ini tak abes2, huhu..
Dh keluar...abg nk cari apa ntah kat GUARDIANs. Aku pun dok kat kusi urut....masukkan RM1 utk 3 minit. Syok jer...rasa nak terlelap pun ada. Mana taknya, rasa betoi badan ni letih!!!

Along jaga troli, hehe..
Tengah diurut oleh mesin urut.....Semua ni akiss yg amek gambar..
Dh syok nk tido jer. Kot taruk utk setengah jam urut ni...mau tetido...zzzzzzz
Bila abg dh keluar dari GUARDIAN...abg pun sebok nk urut jgk.
Pastu aku offer kat angah ngan along....bagi sorang singgit...tu semua dok diurut oleh mesin, hehe..
Masa dorang kecik2 dulu...aku tak bagi dorang dok sini. Budak2 tak elok sgt badan kena urut ni, kan...kan..
Semua tgh layan urutan mesin, ngee...
Dari Giant....terus ke kedai gambar D'Memory. Ingat nk singgah beli album sticky tp kedai tutup lak. Terus jer lah balik umah. Zuhur lom tunai lagi...

Dh selesai...aku keluar pulak ngan akiss naik motor. Gi kedai hardware. Mujur kedai tu masih buka. Maklum laa...tokey cina kan. Selalunya petang2 dorang dh tutup nk prepare makan besar malam nanti.
Kat situ aku beli berus sabut dan beberapa barang lagi. Kemudian, gi pulak pasarayaKu...nk beli beberapa barang Akiss yg perlu ditambah. Nanti tak cukup lak nk guna kat asrama, hehe..

Balik umah...lelap jap. Letih betoi mata. Naik moto masa keluar tadi tu pun rasa nk lelap jer. Tapi tahan jgk ler...kan..
Kul 6.45ptg baru bangun utk Asar, hehe..
Mandi2...siap2....dh Maghrib....terus keluar nk gi nonton Husin, Moon & Jin Pakai Toncit tu....
Sela dan Anas dah tunggu kat Taiping Sentral dh..
Orang mmg ramai. Penoh panggung sampai seat kat bawah tu...............
Dh keluar panggung.....tgk ramai jgk lagi orang tunggu nk masuk tgk tayangan HMJPT ni utk jam 10.30mlm, huh!!!
Tapi kan....HMJPT ni...kureng sket aar dari Hantu Kak Limah memula dulu tu. Rasanya kan....best lagi Zombi Kampung Pisang dari HMJPT ni, hmm..
Ending dia pun tak best....aku ingat Moon betoi2 akan muncul ler ngan kete myvi dia. Nak bagi Husin ni percaya yg dia jumpa sebelum ni tu adalah hantu Ayu...huhu..
Bergambar bersama poster HMJPT yg telah ditandatangani oleh Mamat Khalid..
Angah....berselipar jepun jer malam tu sbb sandal dia tertinggal kat umah pah dia, ngee...
Dari TS...terus gi lepak jap kat gerai Pak Abu...minum2 dan makan2 sambil sembang2 dan beri komentar psl HMJPT dan kesimpulannya, hehe..

Nota ALONA:-
~Hmm...Tunggu Zombi Kilang Biskut keluar panggung pulak laa. Mgkn yg tu best, hehe...

3 comments:

el said...

wahhhh kak tgk hantu kak limahhh ke..terbaikkk...

best x..rmi kat x best compare hat 1st pya yeke?

Nad MamaZN said...

Seronoknya p ramai2

wantie said...

tu la barang yg kena shopping bilaanak masuk asrama.

kerusi tu, kat umah ni tak sempat je nak lepak.sebab Aleesya pun nak duduk atas riba. adei...