Tuesday, February 26, 2013

Jengok akiss...

23.02.2013
SABTU

Minggu lepas mmg dh jengok dia tp ada ler pulak lagi yg dia perlukan termasuk duit. Nak beli buku tu buku ni.....mm.
Mmg pengalaman along dok belajar dari dulu pun mmg kerap kena beli buku. Duit dh ler sayup-sayupppp aje masa tu sementara nk menanti bulan penoh, kan..hehe. Tu pun ada beberapa fail recycle yg abg bawak dari ofis tu pun akiss soh bawak sbb dia nk guna. Dh jimat kat situ. Dia mintak 5...aku cuma bagi 4 aje. Yg lain tu kot2 nanti angah ngan along pun nk guna jgk.

Kena ler pi hantar Sabtu hari tu sebab Jumaat, Sabtu dan Ahad ni dan Jumaat, Sabtu minggu depan...kitorang ada job yg dh menunggu utk dilangsaikan.

Sampai hostel akiss jam 3.45 petang dh. Dia tgh sidai baju lepas dh basuh sendiri. Katanya.....dobi kat sana tak mula lagi. Heran gak aku. Kat hostel angah dh mula dh pun operasi dobi. Tak tau ler kot kat hostel akiss dorang start operasi dobi bulan Mac sbb pelajar2 baru kan baru jer masuk tengah bulan Februari ari tu. 

Tunggu ler kejap akiss menyidai pakaian2 dia kat penyidai yg disediakan belah dlm. Nak sidai belah luar...hari dh petang...hehe.

Pondok wakaf dan tempat duduk lepak2 byk dh penoh. Mujur ada yg masih kosong, ngee..
Sementara tunggu akiss turun tu....panas jgk weii dok situ. Mcm mana ler ayah, fadel, dayah dan angah dok menunggu kitorang  yg masuk dewan dgr taklimat 13hb hari tu?? Tengahari pulak tu....adeii.....Aku boleh bayangkan, mm...
Akiss tgk balik lirik nasyid yg grup dia nyanyi masa minggu suaikenal ari tu, hehe.. Pewangi tu utk taruk dlm dorm akiss. Bagi wangi sket dorm dorang tu. Beli kat koperasi maktab aje. Aku leh lupa lak nk bawak pewangi dlm botol tu, mmm....
Sambil lepak2...amek gambar, borak2...
Aku ngan akiss masam...
Ari ni akiss dh sihat sikit. Cuma suara masih serak2 sebab sakit tekak. Tak macam minggu lepas masa kitorang datang jengok dia. Kurang bermaya jer. Kali ni baru dia rancak nk bercerita itu ini....mcm2 lah. Citer sodorm lah, kekadang dia tak sempat makan jam 6.30 petang lah (mujur supper di dewan makan sediakan makanan berat jgk mcm kue teow goreng, etc...Kalo kat asrama vokay aku dulu...time supper cuma air kopi o atau air teh o ngan biskut kering tu aje...huhu..). Pastu citer lagi....waktu pagi alarm dh bunyi dia tutup dan sambung tido...kul 6 pg baru bangun mandi siap2 (aku dok hostel dulu pun tak wat mcm ni, tau!!)...ish..ish....

Aktiviti hari tu....cuma jengok dan sembang2 aje ngan akiss. Tak bawak dia keluar outing pun. Tu yg kitorang pun keluar lambat. Siap leh jogging kat lake garden lagi pagi tu, hehe..
Skali lagi...
Manja ngan abah dia...
Ngan ibu pulak......
Kul 5.15 ptg cenggitu.....seperti biasa tak lupa titipkan nasihat utk akiss.....salam peluk cium....kitorang pun balik ler terus ke umah. Alhamdulillah, sampai umah hampir jam 6.30petang...terus ler bersihkan diri utk Asar. Sebelum kul 7mlm...aku sempat keluar gi pasar malam sengsorang naik motor....nk cari nasik kerabu dan buah2an sebagai santapan malam tu, hehe. Dan sampai umah sebelum Maghrib....sat jer, kan...kan..ngee..

Nota ALONA:-
~Akiss citer ada kawan sekelas dia dh keluar dari situ....mmm. Homesick agaknya.

3 comments:

Zura@Iwan said...

saya tak pernah duk hostel masa sekolah...cuma dpt peluang masa lepas spm, dpt duk U..

tu pun rasa amatla rindu dendam kt kluarga kak...masa mula2 duk U, tu mmg ada gak la nangis..haha

el said...

amboi kak..last pic tu tongkat dagu..kerrrrlasss ko kak hahaha

huhuhu homesick la kot budak tu..xtahan kot

wantie said...

kalau jenis homesick tu susah la kan..

T tak pernah duduk hostel. masa SPM pun duduk umah sewa je.