Monday, February 18, 2013

OP di Kuale lagi...

16.02.2013
SABTU

Pagi tu...selepas jumpa angah kejap kat kaki Bukit Larut....kitorang terus menuju ke Kuala Kangsar...ke Taman Bunga Raya Indah utk melaksanakan tugas yg dipertanggungjawabkan.

Tapi disebabkan sampai awal...kitorang pun ronda2 dulu kat Kuala Kangsar mencari lokasi2 menarik utk sesi outdoor nanti. Kitorang tak penah lagi round sampai istana tu...Jadi, pagi tu kitorang berpeluang utk ke situ. Dan...bangunan di bawah ni lah yg kitorang cari2, hehe..
Ni Istana Kenangan...tp skang bangunan berseni dan bersejarah ni dh dijadikan muzium diraja Perak..
Tapi tu lah...takleh masuk buat sementara waktu. Dorang nk baik pulih dulu. Maklum ler, bangunan yg diperbuat dari kayu kan...
Tak nampak kan nak baca info dia???, hehe..
Ok, leh baca dh??? hehe...
Dari situ...kitorang terus gi umah pengantin utk melaksanakan tugas.
Uii, majlis dorang meriah...ada kompang hadrah yg bermain selepas majlis tahlil, ketika menunggu pengantin, ketika ketibaan pengantin......Ada band dari grup adik pengantin & kengkawan dia, ada karaoke.......dan yg penting ada makcik yg jadi DJ sukarela sekaligus dia jgk jadi penyanyi karaoke hari tu, hehe. Makcik yg kitorang penah tgk nyanyi siap ngan gaya2nya sekali kat sebuah kenduri awal bulan Disember hari tu (kat kuale kangsor jgk, hehe)..

Tapi tu lah...petang ujan lebat turun. Kitorang sabar menunggu utk sesi outdoor.

Alhamdulillah, ujan berhenti dan dh boleh ler nk keluar outdoor. Kitorang ingat pengantin nk guna baju sanding tu...rupa2nya utk outdoor dorang ada baju lain laa. Adeii, baru nk tukar ke?? Takpe, kena sabar lg, kan ke sabar itu separuh daripada imannnn...

Tp kitorang tak tunggu kat umah dorang lah. Kitorang amek keputusan utk keluar dulu. Nak singgah kat stesen Petronas dulu. Mcm2 nk dilakukan kat situ, kan...hehe. Sempat jgk aku tukar baju kat situ, ngee..

Janji ngan pengantin...kitorang tunggu dorang kat lokasi outdoor aje iaitu masjid ubudiah..
Depan masjid ni mmg akak ni jual air, buah potong dan rojak buah. Aku pun beli lagi.
Wah...enaknya makan rojak buah...huhu..
Masa ni dh kul 5 lebih dh.........
Ujan lebat kembali turun. Penggambaran bermula agak lambat....kerana pengantin lambat sampai. Nasib laa, kan. Hujan rahmat. Dah 2x kitorang wat job kat sini...2x tu jgk ler waktu petang tu ujan, huhu.
Mujur lah pengantin ok jer nk wat shooting dlm hujan....cuma kitorang kena ler jaga elok2 ngan gajet kitorang tu. Tapi sebenarnya susah jgk ler nk jaga betul2 gajet kitorang tu masa tgh shooting. Sambil shooting...sambil abg pegang payung sebelah lagi. Aku lak nk kena pegang speed light dan buat arahan utk posing pengantin....
Mmg aku pun berhujan mcm pengantin jgk laa, huhu..

Alhamdulillah, walaupun hari ujan tp penggambaran tetap diteruskan dengan sikap spoting kedua-dua pengantin..

Nota ALONA:-
~Anak2 ada tanya kat aku.........mcm mana situasi & perasaan aku bila dorang semua dh masuk asrama dan tinggal berdua jer ngan abah dorang??...........mm, nanti aku wat entry khas tentang apa jawapan yg aku bagi kat dorang, hehe...

8 comments:

❤Kamsiah❤ said...

istana kenangan tu dah lam atutup,kan..tp tak nampak pun kerja2 baikpulih dijalankan..

Delimasari said...

wau - bestnya Cintamanizs

Gieyana said...

lama x buat OP..malasss...x per kak, pengalaman tue..:)

Kesuma Angsana said...

seronok tu.. rezeki hujan ye !

el said...

istana kenangan ni el nak wat projet ms form bape ntah..hahaha

wantie said...

kalau ujan lebat dah jadi memori daun pisang

Nad MamaZN said...

Saya tak sbr tggu jwpn utk soalan ank anak akak :)

Ena's Palace said...

tudiaaa....penuh mulut menikmati rojak yg sedap..hehehe