Friday, February 15, 2013

Pekena char kue teow meletop!!

12.02.2013
SELASA

Petang tu......kitorang gi hantar along balik hostel.
Tp tatkala jam 5.50 petang...kitorang masih sempat singgah satu gerai ni utk minum2. Nk kena hantar along sebelum jam 6.30 petang, hehe..

Wlpn gerai ni dh wujud lama tapi aku tak penah lagi try makan sini. Kali ni ada rezeki...dapat ler singgah sini.
Nama gerai ni Char Kue Teow Meletop. Lokasi kat Kamunting.
Nama Meletop ni bkn ler diambil dari nama rancangan hiburan kat Astro Ria tu...sebab gerai ni dh wujud terlebih dulu dari rancangan kat tv tu, hehe...

Masa dh oder air tu...tanya dulu kat budak yg amek oder tu...cepat siap tak?? hehe. Ye lah, nk kejar masa, kan...
Bila budak tu dh jawab.....
Ok...leh oder...hehe..
Tengah tunggu oder. Nampak muncung twitty makngah, hehe...comey...Opps, gambar ni diambil oleh ayahngah ye, makngah, ngee..
Sabar menunggu oder..ujan. dh mula turun lebat. Mujur ler dorang ni ada wat sambungan bumbung dari bumbung tempat masak ke tempat duduk pelanggan. Kalo idak...mau kuah char kue teow kitorang jadi lebih byk, kehkeh...
Ok....oder dh sampai. Mmg cepat service dorang. Tgk, budak lelaki kat belakang ayah tu sebok mandang abg amek gambo ni, hehe.
Nampak kat belakang tu senarai menu yg disediakan kat gerai ni....
Gambar ni...ayahngah fokus pada tangan mak ngah. Tu sebab yg lain2 tu kelabu2 sket, ngee..
Ujan................
Dari situ...terus hantar along balik hostel.
Dh lebih sket dari 6.30 petang, hehe..Mujur ler kad masih ada kat pondok keselamatan tu, ngee..
Tapi....ramai lagi ibubapa yg baru sampai hantar anak2 masing2 balik ke asrama punnnn. Bkn kitorang jer, ngee. Maklum ler...ujan lebat. Mana leh memandu laju2, kan...kan...hehe..
Kat halaman aspura...
Gambar cilok dari fesbuk Fadel....hehe...
Tak sangka lak kat MRSM ni lokasi didaftarkan utk aplikasi ni adalah Kamunting. Mgkn MRSM ni masih dlm zon Kamunting kot...............mcm SK King Edward VII (2) tu jgk ler.
Abg sedang mengeluarkan duit utk bg kat along. Duit tu adalah duit bayaran caruman RM60 utk setiap bulan Februari ni.
Dah salam peluk cium along...kitorang pun blah ler ronda2 taman tasik dan kemudian ke sebuah kedai yg popular kat Kamunting ni, ngee...

Nota ALONA:-
~Sumber gambar dari kamera fadel dan kamera hp abg.....

6 comments:

Nad MamaZN said...

Tepeng byk tmpt mkn best! Kan? Hhehhe

Hunny Kitty said...

nak kena try nih...
btw akak kena try Pak Wahab mee rebus sedap wooo~

el said...

alahhh akk ni mn gambor dkt charketiw meletop tu nak tgk..ni semua tgk gambar tgn je hahahahahaha

xleh bla muncung tu ngan org laki yg pandang camera tu hahah lawak lah

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

char kuew tiaw kalau kena cara masaknya mmg meletop!

Rinna said...

Nyum2 char kueyteow sedapnyaa..

wantie said...

dah banyak tempat T pergi, tak jumpa lagi CKT yang setanding dengan CKT depan sunshine penang ni.

Nak kena try CKT tu pulak. mana tau lebih sodap dari depan sunshine tu. hahahaha