Sunday, February 17, 2013

Misi mencari Ramli...huhu..

16 & 17 Februari, kat padang esplanade ada buat uji bakat mencari Ramli musim ke 2.
RAMLI?? sape ramli?? Ramli burger?? rusdee ramli, L.Ramli, P.Ramli??
Ni ha....Ramli yg kengkonon dlm iklan tu terpilih jd pemain kelab MU tu...kehkeh..
**Maaf, aku mmg tak setuju betoi ngan iklan tu. Tambah2 lagi skang ni ada sorang pemain Malaysia yg mcm tu...dh dpt jd pemain kelab luar negara...tp balik semula ke Malaysia. Rugilah sbb dia dh korbankan pelajarannya demi bola. Bila dh dpt peluang bagus...separuh jalan pun tak sampai lagi tp dia dh patah balik tanpa sebarang kejayaan dicipta pun. SPM pun tak sempat amek lagi disebabkan bola, mmm....Dh balik M'sia pun...dia tak tau bila nk amek SPM tu. Rasa2nya tak amek terus ler tu. Mgkn dia nk berjaya kat dlm negara jer kot, huhu...

Ntah bila Mencari Ramli musim pertama pun aku tak tau sbb aku mmg bkn peminat bolasepak sgt pun, kan..
Tp disebabkan uji bakat ni diadakan kat Taiping....byk ler banner tergantung di sekitar taman tasik tu.

Pagi semalam kebetulan aku lalu situ......nampak mende ni. Terus ler singgah...nk jadi bahan blog, kan..kehkeh..
Banner yg menarik perhatian pelapis2 pemain bolasepak yg muda2 remaja..
Ramaiiii yg cuba nasib....harap2 ramai ler dari Taiping ni yg terpilih, kan...
Yg beratur nak mendaftar masih ramai....tp yg dh berdaftar dh mula diuji bakat kat gelanggang tu..
Tak tau ler dalam ramai2 tu ada ke Irfan (anak sedara sebelah abang ni) join uji bakat?? Sebab dia pun mmg berbakat. Selalu join futsal...team dorang pun selalu menang.

Nota ALONA:-
~Tertanya2 jgk...ada ke remaja2 peminat tegar team dari kelab lain sanggup mencemar duli gi ujibakat utk cari star MU ni?? hehe..Kalo aku, aku tak sanggup ler weh, hahahaha.....

5 comments:

Nad MamaZN said...

Aah kan..?
Hehe
Tp kalu dh peluangnye dpt beraksi di negara luar, sape2 pun sanggup mencemar duli kot hehe

Pemain yg sorg tu xguna peluang yg ada
Hubby die ckp die balik sbb riso gf diambil org
Opps! :)

Nad MamaZN said...

*hubby saya la... Die pulak hehe

❤Kamsiah❤ said...

pemain bola ramai yg popular mcm artis skrg ni..tu sbb ramai yg berminat...

DeLLas said...

byk dah program mcm ni.. bila dah abes program, pemain tu pun x ke mana.. mcm MY Team tv3 dulu tu jgk..

Anonymous said...

Kan pemenang program Mencari Ramli yang first tu dah diserap masuk Harimau Muda (2 orang).

Lepas tu, sorang lagi peserta (tak menang), tapi dah dapat masuk team Italy (Atletico Arezzo; Serie D).

Yang Team MyTeam dulu tu kan dah siap masuk Liga M .... lepas tu bila team bubar, player semua join team negeri. Ok la tu. Semua jadi professional player.