Thursday, February 7, 2013

Nak cerita aje...

Ini kawan akiss dari sekolah rendah lagi. Nama dia Dayah.
Dia dh tukar gi sekolah SMK Taman Tasik selepas cuti Thaipusam ari tu setelah mendapat tawaran ke KRK iaitu kelas rancangan khas. SMKTT adalah KRK di bawah kawalan PPD negeri. Kalo kat beberapa KRK di SMK lain di sekitar Taiping ni adalah KRK daerah sj, katanya.
Sempat amek gambar Dayah masa aku gi amek RM100 bulan lepas, hehe..
Dia mmg tak mintak sekolah berasrama penoh atau pun mrsm walaupun dia layak memohon. Dia cuma mohon KRK aje sbb KRK ni kalo tak dok hostel pun takpe.

Citer tentang KRK ni. Sebenarnya Akiss pun mohon jgk...saing permohonan SBP selepas trial UPSR tahun lepas.....Tp aku tak tau laa pulak rupa2nya result dia leh dpt pertengahan Disember 2012 ari tu. Maka aku pun takde ler gi check online pun, huhu. Tak tau apa2 langsung!!!
Along dulu penah gak dpt KRK...tp dapat tau sebab dpt surat tawaran yg telah diposkan. Kali ni rupa2nya, kena check internet jer...wehhh!! Pastu, surat tawaran leh mintak kat sekolah yg ditawarkan tu, huhu.

Makanya di sini...aku tak tau pun sama ada akiss dpt ke idak KRK tu.
Mcm Dayah ni...mak dia yg kol PPD tanya tentang status tu sbb 1st intake utk KRK adalah 21hb Januari lepas. Tgk2 pelajar lain dh pi. Mmg ada nama Dayah pun. Tu yg dia pi 2nd intake.

KRK ni mmg spesel. Dalam 1 kelas pelajar2nya tak ramai mcm kelas biasa. Tak sampai 20 orang pun. Dalam 15 orang aje. Kalo 17 orang tu pun dh kira ramai dh, hehe..
Jadi cikgu lebih senang nk beri tumpuan dalam pengajarannya dan pelajar pun senang nk beri tumpuan pada pelajarannya.

Tapi tak mengapalah...tak tau dpt KRK ke idak tu dh tak penting sbb Akiss dh dapat tawaran lain. Aku harap akiss ni tabah & kental orangnya. Melalui hari2 sebagai pelajar & penghuni asrama. Tiada henpon, tiada masa yg disambil lewa kan....

Nota ALONA:-
~Masih byk urusan yg perlu diselesaikan...

2 comments:

Nad MamaZN said...

Eeee, xsbr nk tau citer pasal skolah baru akiss n angah

el said...

insyallah Akiss will be a gud girl kat sana hehehe

comel budak dayah ni :)